Länstrafiken Örebro

Länstrafiken inför nya rutiner på sina bussar till följd av coronaviruset

Dela

Från och med i morgon, alltså onsdag den 18 mars, kommer nya rutiner att gälla för kollektivtrafiken i Örebro län. Avspärrade säten närmast föraren och nya rutiner för biljettköp är de två åtgärder som införs.

Kollektivtrafiken är en viktig samhällsfunktion. Länstrafiken har ett ansvar att fortsätta ta friska människor till arbete och skola. För att tillmötesgå önskemål från trafikoperatörna inför Länstrafiken nu två åtgärder. 

De åtgärder som införs är:

  1. Sätena närmast föraren spärras av.
  2. För att minimera kontakten mellan förare och resenärer så kommer inga biljettköp genom betalkortsterminalen hos föraren genomföras på bussarna. Endast förköpta biljetter kommer att gälla, det vill säga via app, ombud, reskassa eller periodbiljetter. Dessa biljetter ska i vanlig ordning valideras i biljettmaskinen alternativt visas för föraren.

- För att minimera kontakten mellan förare och resenärer kommer det inte vara möjligt för resenären att köpa biljett ombord av föraren. Det finns så många sätt att köpa biljetter på så jag hoppas att det inte kommer att betyda särskilt stora störningar för våra resenärer, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef.

Periodbiljett kan köpas i webbshopen, hos Länstrafikens kundservice eller hos något av Länstrafikens försäljningsombud. Du ska som vanligt visera ditt Resekort i en biljettläsare ombord.

Enkelbiljett kan köpas i Länstrafikens app, med reskassa i bussens biljettläsare, hos kundservice eller hos något av Länstrafikens försäljningsombud. Resekortet kan laddas med reskassa i Länstrafikens webbshop, hos Kundservice eller hos något av Länstrafikens försäljningsombud.

Förändringarna kommer att införas från och med i morgon, onsdag den 18 mars. 

Nyckelord

Kontakter

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

Sommartidtabellen för stadsbussarna i Örebro börjar gälla från 14 april3.4.2020 08:00:00 CESTPressmeddelande

Länstrafiken tidigarelägger sommartidtabellen för stadsbussarna i Örebro. Den nya tidtabellen börjar gälla 14 april. Tidigareläggningen från juni till april sker med anledning av att Länstrafiken vill skapa en bättre beredskap för störningar i trafiken, utifrån ett högt antal sjukskrivningar bland bussförarna. Sommartidtabellen för 2020 medför inga större förändringar i linjesträckningar eller hållplatser, men antalet avgångar reduceras.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum