Länstrafiken Örebro

Länstrafiken lanserar periodbiljetter som gäller i 7 dagar

Dela

Länstrafiken gör nu ytterligare en anpassning för resande med kollektivtrafik med anledning av den rådande situationen. Från och med idag onsdag den 29 april lanseras en helt ny tidsgiltighet för periodbiljetter som gör det möjligt att resa i sju dagar.

Periodbiljetter som gäller i 7 dagar har tagits fram med tanke på de resenärer som reser mycket med Länstrafiken, men som i dessa tider inte vill köpa en periodbiljett giltig i 31 dagar.

- Vi har sett att det i denna situation finns resenärer som drar sig för att köpa en periodbiljett som gäller i 31 dagar då det kanske är osäkert om de kan nyttja den fullt ut. Med den nya tidsgiltigheten på 7 dagar ökar vi möjligheten och flexibiliteten för de som fortsatt behöver resa med Länstrafiken, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken.

Tidsgiltigheten på 7 dagar kommer att finnas för alla varianter av Länstrafikens periodbiljetter. Det går att köpa periodbiljetter giltiga i 7 dagar i Länstrafikens app och webbshop samt hos Länstrafikens Kundservice och försäljningsombud.

Periodbiljetter med giltighet 7 dagar kommer att finnas i biljettsortimentet under en begränsad tid, dock som längst till 31 december 2020. Under denna tid kommer periodbiljetter med tidsgiltighet på 72 timmar att tas bort.

När det gäller kollektivtrafiken gäller även fortsatt Folkhälsomyndighetens rekommendationer:

  • Håll avstånd till andra
  • Tvätta alltid händerna efter resan
  • Undvik att röra vid ögon, näsa och mun
  • Nys och hosta i armvecket
  • Avstå onödiga resor
  • Stanna hemma när du är sjuk, även vid lindriga symtom.

Kontakter

Bilder

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum