Länstrafiken Örebro

Länstrafiken tar bort begränsningar och återgår till samplanering inom Serviceresor

Dela
Den 31 mars upphör pandemilagen att gälla. I samband med det återgår Länstrafikens Serviceresor till att utföra resorna på samma sätt som innan pandemin.
Bildkälla: Region Örebro län via Gettyimages.com
Bildkälla: Region Örebro län via Gettyimages.com

På grund av pandemin har Länstrafiken infört flera åtgärder inom Serviceresor för att minska smittspridningen. Samåkningen begränsades och framsätena har under perioder varit stängda för att minska smittspridningen och skydda förare och kunder. Sedan april 2020 har de som reser med färdtjänst haft möjlighet att endast medta en ledsagare på resor, medan det har varit stängt för att medta ytterligare en person i form av medresenär.

- Med anledning av att restriktionerna lättas i samhället, tar vi succesivt bort de åtgärder som tillfälligt satts in under pandemin. Från och med 1 april kommer våra kunder resa enligt ordinarie förutsättningar, berättar Staffan Juliusson, enhetschef för Länstrafiken Serviceresor.

Sedan slutet på februari har den som har tillstånd för exempelvis färdtjänst och sjukresor åter kunnat använda framsätet i fordonen. Från och med april blir det även möjligt att ta med sig ledsagare eller en medresenär på resan. Den som reser med Länstrafikens Serviceresor kommer också att få samåka med andra i större utsträckning.

- Vi har hela tiden fört dialog med Smittskyddsenheten om de olika åtgärder som vidtagits och det känns bra att vi nu har en utveckling i samhället som tillåter att vi återgår till hur det var innan pandemin, säger Staffan Juliusson, enhetschef för Länstrafiken Serviceresor.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bildkälla: Region Örebro län via Gettyimages.com
Bildkälla: Region Örebro län via Gettyimages.com
Ladda ned bild

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

Nöjda sjukrese- och färdtjänstresenärer i Örebro län22.2.2023 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Nu har resultatet från den årliga undersökningen Barometern för Anropsstyrd trafik för 2022 kommit och som tidigare år visar den en hög nöjdhet bland de som reser med färdtjänst och sjukresor i Örebro län. Undersökningen omfattar bland annat upplevelsen vid bokning av resa, till vilken tid man blivit tilldelad och förarens bemötande. Allra nöjdast är de som är över 80 år och de som reser ofta.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum