Lär dig att visa din uppskattning på olika sätt!

Dela

Att lära sig att visa uppskattning är en viktig social färdighet. Det kan vara svårt att veta hur man ska visa uppskattning på olika sätt, men övning ger färdighet, och små saker är alltid bättre än inget. Vi ska kika på några småsaker man kan göra för att visa sin partner, vänner eller familj uppskattning.

Gör något oväntat för någon du uppskattar - det behöver inte vara dyrare än ett leende eller en kram

Det behöver absolut inte alltid kosta pengar att visa någon uppskattning. Ett uppmuntrande ord, en kram eller ett leende kan vara en väldigt bra start, både för dig själv att öva på att visa uppskattning, och för andra att vänja sig vid att ta emot den. Några andra förslag är:


-Tacka någon för hjälpen eller stödet de har gett dig.
-Lämna en post-it lapp med ett glatt meddelande som de kan hitta vid ett senare tillfälle.
-Berätta vad du faktiskt uppskattar med dem, och vad de betyder för dig.
-Bjud dem på en hemmalagad middag eller på en mysig restaurang.
-Skicka blombud. Alla uppskattar att få en fin blombukett och det är ett perfekt sätt att få någon att känna sig extra uppskattad och sedd. Euroflorist.se har många olika alternativ till ett bra pris och levererar i hela Sverige och även utomlands.

Varför är det viktigt att visa uppskattning till sina nära och kära?

Att visa uppskattning är viktigt för att bygga och bibehålla ett positivt förhållande. När vi visar omtanke och kärlek till andra, så känner de sig uppskattade och värdefulla. Detta gör dem mer benägna att vara generösa och lojala mot oss i framtiden. Att alltid visa uppskattning är inte alltid lätt, men det är ofta den lilla extra ansträngningen som gör störst skillnad i ett förhållande.

När är det bra att visa uppskattning till sina nära och kära?

Det finns ingen exakt regel för när man ska visa uppskattning till sina nära och kära, men det är alltid en bra idé att göra det ofta. Vid speciella tillfällen som födelsedagar eller årsdagar kan man försöka fira personen lite extra, men det är ofta de vardagliga, oväntade sakerna som uppskattas mest. Vem älskar inte en överraskning, stor som liten?

Det finns flera olika sätt att visa uppskattning, och det är inte alltid enkelt att veta vad som är bäst. Men om man tar lite tid på sig och tänker igenom det, kan det bli en rolig utmaning! 

Bilder

Om

HeymediaFölj Heymedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Heymedia