Lärarnas Riksförbund

Lärarnas Riksförbund – facket som växer

Dela

Lärarnas Riksförbund fortsätter växa. Det är en utveckling som hållit i sig under flera år och som vi är mycket glada över. En god organisationsgrad gör att förutsättningarna att bedriva framgångsrikt fackligt arbete ökar, säger förbundssekreterare Helena Linge.

Vid årsskiftet var antalet medlemmar 91 270, varav de yrkesverksamma ökade till 63 793. Det är rekordsiffror på helår för oss. Störst ökning ser vi bland de yrkesverksamma lärarna.

– Vi växer varje år. En viktig anledning till att vi stadigt växer kan vara tydligheten i de frågor vi driver. Det handlar mycket om det starka fackliga vardagsarbete som våra aktiva lokalombud driver för bra arbetsvillkor och löner för lärare och studie- och yrkesvägledare, säger Helena Linge.

Ökad organisationsgrad

Lärarnas Riksförbund har långsiktigt målsättningen att öka organisationsgraden för att bli ännu mer heltäckande i de akademiska yrkesgrupper av lärare och studie- och yrkesvägledare som förbundet företräder.

– Vår fortsatta ökning är också ett bevis för att vi har starkt gehör för förbundets tydliga inriktning att bekämpa nedskärningarna i skolan och motarbeta de ökade skillnaderna som svensk skola tyvärr präglas av. En viktig seger under året som gått har varit att vi äntligen utlovats ett beslutsunderlag för att förstatliga skolan. Detta är en tydlig profilfråga för Lärarnas Riksförbund och starkt efterfrågat i lärarkåren, avslutar Helena Linge.

Kontakter

Om

Lärarnas Riksförbund
Lärarnas Riksförbund
Sveavägen 50
10369 Stockholm

070- 262 27 00https://www.lr.se/

Lärarnas Riksförbund är det akademiska förbundet som enbart organiserar behöriga lärare och studie- och yrkesvägledare. Med drygt 90 000 medlemmar är vi ett av de största förbunden inom Saco.

Följ Lärarnas Riksförbund

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lärarnas Riksförbund

Nu etableras Saco Utbildning10.9.2020 07:50:00 CESTPressmeddelande

Lärarnas Riksförbund och Sveriges Skolledarförbund är överens om att etablera Saco Utbildning. Det övergripande syftet med Saco Utbildning är att stärka arbetet med utbildningsfrågorna inom federationen, tydliggöra professionerna inom sektorn, stärka respektive förbund och därmed bidra till att skapa förutsättningar för ett utbildningsväsende av högsta tänkbara kvalitet. Målsättningen är att samverkan ska vara fullt ut etablerad den 1 januari 2021

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum