Umeå kommun

Lärarstudenter provjobbar i Umeå

Dela

Åtta lärarstudenter från Åbo akademi är på väg till Umeå för att provjobba på Hagaskolan och Sävar skola. Under vistelsen har de en egen lärarhandledare och leder ordinarie undervisning under tre dagar. Det här är första gången Umeå kommun erbjuder provjobb i skolan.

— Det känns jättespännande. Det här är en broöppnare för vad vi kan erbjuda i Umeå och vi hoppas givetvis det ska leda till att de söker jobb hos oss. Det är också en chans för studenterna att få inblick i den svenska skolan och få ta del av Umeå som stad under några dagar, säger Henrik Bolin, rektor på Sävar skola.

I Finland finns ett överskott av svenskspråkiga grundskollärare vilket gör att det finns ett intresse av att flytta till Sverige. Umeå kommun har tidigare i vår deltagit på Åbo Akademis arbetsmarknadsmässa där studenter fick möjlighet att skriva upp sig för provjobb.

— Då var gensvaret stort. Det tyder på att Umeå kommun är en attraktiv arbetsgivare, säger Henrik Theorin, rektor på Hagaskolan.

Om medier vill träffa någon av lärarstudenterna och höra om deras erfarenheter är onsdag 29 maj kl 11-13 och onsdag 5 juni kl. 11-13 passande.

Ta kontakt med rektorerna på respektive skola.


Mer information:

Henrik Bolin
rektor Sävar skola
Umeå kommun
070-508 39 68
henrik.bolin@umea.se

Henrik Theorin
rektor Hagaskolan
Umeå kommun
070-344 84 73
henrik.theorin@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Två antagna planer för kvartersförtätningar på Teg och Haga19.6.2019 17:08:14 CESTPressmeddelande

Byggnadsnämnden har antagit två detaljplaner som gäller förtätningar av kvarter på Teg och på Haga. Ena planen gör det möjligt med fem nya flerbostadshus längs Åkervägen på Teg. Den andra planen gäller ett kvarter längs Östra Kyrkogatan, i närheten av Hagaparken, där det blir möjligt att bygga ut befintliga hus eller bygga nya större hus. På en av fastigheterna blir det även möjligt att bygga gårdshus.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum