Umeå kommun

Lärarstudenter provjobbar i Umeå

Dela

Åtta lärarstudenter från Åbo akademi är på väg till Umeå för att provjobba på Hagaskolan och Sävar skola. Under vistelsen har de en egen lärarhandledare och leder ordinarie undervisning under tre dagar. Det här är första gången Umeå kommun erbjuder provjobb i skolan.

— Det känns jättespännande. Det här är en broöppnare för vad vi kan erbjuda i Umeå och vi hoppas givetvis det ska leda till att de söker jobb hos oss. Det är också en chans för studenterna att få inblick i den svenska skolan och få ta del av Umeå som stad under några dagar, säger Henrik Bolin, rektor på Sävar skola.

I Finland finns ett överskott av svenskspråkiga grundskollärare vilket gör att det finns ett intresse av att flytta till Sverige. Umeå kommun har tidigare i vår deltagit på Åbo Akademis arbetsmarknadsmässa där studenter fick möjlighet att skriva upp sig för provjobb.

— Då var gensvaret stort. Det tyder på att Umeå kommun är en attraktiv arbetsgivare, säger Henrik Theorin, rektor på Hagaskolan.

Om medier vill träffa någon av lärarstudenterna och höra om deras erfarenheter är onsdag 29 maj kl 11-13 och onsdag 5 juni kl. 11-13 passande.

Ta kontakt med rektorerna på respektive skola.


Mer information:

Henrik Bolin
rektor Sävar skola
Umeå kommun
070-508 39 68
henrik.bolin@umea.se

Henrik Theorin
rektor Hagaskolan
Umeå kommun
070-344 84 73
henrik.theorin@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Mästerbotten #3 har siktet inställt på ännu en slutsåld succé12.9.2019 14:47:09 CESTPressmeddelande

Den 12 oktober är det tredje gången gillt för Mästerbotten på Väven. Samarbetet med Random Bastards och Hoopdiggas, Tiljan och Umeå kommun har visat sig vara ett lyckat koncept som gått för fulla hus. Inget Mästerbotten har varit det andra likt och inför årets upplaga har det kreativa kollektivet Random Bastards och Hoopdiggas bland annat utlovat inget mindre än ett niomannaband på scen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum