Lars Wollung invald i ett bolag för kapitalförvaltning baserad på aktiv artificiell intelligens (AI)

Dela

Lars Wollung med en bakgrund från Hoist Finance och Intrum går in i styrelsen för Finia Capital AB som erbjuder finansiella tjänster för aktiv AI - baserad kapitalförvaltning.

- Att få vara med i att skapa långsiktig relativ avkastning som sker autonomt med hjälp av aktiv AI känns oerhört stimulerande, säger Lars Wollung

- Vi är oerhört glada för att kunna utöka styrelsen med Lars Wollung kommenterar Robert Lundquist, Ordförande och Carl-Johan von Plomgren VD på Finia Capital AB. Lars mångåriga kunskap från finansbranschen, digitalisering och företagsutveckling kommer att tillföra kraft i våra nästa steg i marknadsutveckling.

Finia Capital AB erbjuder etablerade kapital och fondförvaltare en möjlighet att framgångsrikt kunna konkurrera med s.k. robotförvaltare genom en kombination av egen kompetens i urval och analys med en digital dimension för aktiehandeln utförd med aktiv artificiell intelligens (AI).

- En modell med självlärande AI baserade beslutsmatriser som självständigt genererar köp/sälj eller behåll beslut till aktiv aktiehandel mot marknaden är en helt ny dimension, tillägger Lars Wollung.

Den senaste tidens omvärld och börsklimat präglat av allt från pandemi, inflation och krig, accentuerar behovet av stabil långsiktig avkastning på sparandet för alla.

- Slaget kommer att stå om att attrahera en mer digitaliserad generations sparande samt behålla befintliga kunder med ett kompletterat erbjudande där en andel förvaltas med aktiv AI. I ljuset av det är Lars Wollungs bakgrund och kompetens ett fantastiskt tillskott för oss avslutar Carl-Johan von Plomgren.

Om Finia Capital AB

Finia Capital AB erbjuder kapitalförvaltning som finansiell tjänst med stöd av aktiv Artificiell Intelligens baserad på ”Deep Reinforced Machine Learning” (belöningsbaserad maskininlärning). Vårt mål är att våra finansiella tjänster och framtida förvaltning skall leverera ett resultat som överträffar den genomsnittliga avkastningen för marknaden. Vi mäter det genom att jämföra oss med ett representativt index.

Kontakt

Carl-Johan von Plomgren, VD. email: carljohan.vonplomgren@finia.se Tel: 073-852 63 20

Mer information on Finia Capital AB: www.finia

Bilder

Om

Finia Capital AB
Finia Capital ABhttp://www.finia.se/

Följ Finia Capital AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.