Svenska Friidrottsförbundet

Larsson, Petersson, Bahta och ett stafettlag till VM – "Känns jättekul!"

Dela

Nio namn presenterades häromveckan. Nu utökas truppen till inomhus-VM med Henrik Larsson på 60 meter, Wictor Petersson i kula och Meraf Bahta på 3000 meter – samt ett herrstafettlag.

Kajsa Bergqvist har bråda dagar med förberedelserna inför sitt första mästerskap som förbundskapten, inomhus-VM i Belgrad den 18-20 mars. Nu har hon beslutat att även ge grönt ljus till Henrik Larsson, IF Göta Karlstad, Wictor Petersson, Malmö AI, och Meraf Bahta, Ullevi FK. Dessutom står det klart att Sverige kommer att ställa upp med ett herrlag på 4 x 400 meter.

Henrik Larsson tangerade nyligen sitt personliga rekord på 60 meter, 6.60 på inomhus-SM i Växjö sista helgen i februari, och därmed underskred han VM-kvalgränsen 6.63.

- Henrik har visat riktigt fin form i vinter och var bara två hundradelar från det svenska rekordet på inomhus-SM. Det är givet att han ska få chansen i Belgrad och det känns väldigt roligt att han är tillbaka på den här nivån efter alla skadebekymmer, säger Kajsa Bergqvist.

Wictor Petersson har inte klarat kvalgränsen 21.10 denna vinter, men både 2021 och 2020 överträffade han det resultatet, med 21.13 respektive 21.15.

- Wictor har hittat trycket och är på gång. Förra veckan hade han 20.73 som längstastöt på en tävling i Malmö. Det ser bra ut, säger Kajsa.

Även Meraf Bahta kan nu kvittera ut sin biljett till Belgrad. Meraf klarade kvalgränsen under fjolåret och så sent som i december bärgade hon ett EM-silver i terräng.

- Meraf är en löpare som håller en hög internationell klass och jag vet att hon ligger rätt i sin planering in mot kommande mästerskap, säger Kajsa, som nu också syr ihop ett stafettlag.

Självskriven är Carl Bengtström. Örgryte IS, som redan är uttagen att springa 400 meter individuellt. Klar är även MAI-duon Nick Ekelund-Arenander och Kasper Kadestål.

- Här finns en riktigt fin toppbredd i Sverige och först på torsdag kommer jag att kunna spika fjärde och femte man, säger Kajsa, som ser hur konkurrensen skapar en positiv spiral.

- Det känns jättekul! Vi hintade lite på Nordenkampen att det kanske kunde bli ett stafettlag och känslan är att många har blivit sporrade. Det blir som en nerv i grenen, många tar ett steg framåt och det här kan bli ett riktigt spännande bygge fram mot sommarens EM.

Inomhus-VM i Belgrad avgörs 18-20 mars och sänds i TV4.

HÄR hittar du hela Sveriges trupp.

HÄR hittas programmet, kvalgränser med mera.

Läs också: Nio uttagna till Inomhus-VM

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är trovärdig och hälsosam, trygg och glädjefylld.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum