Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

Låt kombuchan flöda!

Dela

Du kommer snart att tycka att det är lika enkelt som att koka potatis, lovar kombucha- och kimchiveteranen Erica Palmcrantz Aziz – känd som Sveriges okrönta raw food-drottning – i sin nya bok Enkel kombucha & kimchi. I den finns allt du behöver veta för att komma igång med egen bryggning och fermentering.

Att mat med goda tarmbakterier har en stor inverkan på vår kropp och hjärna är en självklarhet för Erica Palmcrantz Aziz. Hon började brygga egen kombucha för över sex år sedan när hon fick en scoby av en vän i Spanien. Sedan dess dricker hon kombucha regelbundet och kompletterar med syrade och fermenterade grönsaker som kimchi, och för Erica har det varit lika livsförändrande som när hon började med raw food. Hennes välbefinnande – hennes mentala och fysiska hälsa – hoppade upp till nästa steg på hälsotrappan. I dag är fermenterat en av grundstenarna i hennes kost.

Bästa sättet att få i sig kombucha och kimchi av högsta kvalité är att sätta igång med egen tillverkning. Med Enkel kimchi & kombucha vill Erica ge alla möjligheten att på ett superenkelt sätt skapa porlande kombucha, välgörande och umamfiylld kimchi och krispiga syrade grönsaker. Erica delar med sig av sitt eget beprövade grundrecept på kombucha och beskriver steg för steg hur man gör, hur man smaksätter och hur man kan använda sin färdiga kombucha till mer än bara dryck. Gör t.ex. härligt skummande smoothies, alkoholfria drinkar, frosting till morotskaka, glass och veganska ostar. I boken finns också flera varianter på kimchi och tips på hur man kan variera ytterligare. Dessutom bjuder Erica på recept på kefir, kvass, surkål och ginger beer – även de goda tarmbakterie-delikatesser som man kan göra själv.

 
Titel: Enkel kimchi & kombucha: Recept för kropp och själ
Författare: Erica Palmcrantz Aziz
Foto: Bianca Brandon Cox
ISBN: 9789177836889
Kommer: 1 juni

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Tukan förlag/Bokförlaget NoNa
Tukan förlag/Bokförlaget NoNa
Örlogsvägen 15
426 71 Västra Frölunda

031-10 20 25http://www.tukanforlag.se

Hos Tukan förlag hittar du färgstarka och originella böcker. Vi har ett brett, prisvärt och alltid aktuellt sortiment fullt av kunskap, inspiration och underhållning. För både vuxna och barn. Genom vår nyfikenhet, flexibilitet och vilja att göra saker på vårt eget sätt, har vi utmanat en hel bransch och blivit en udda fågel i bokvärlden

Tukan förlag startades 2008 av Christian Bang-Melchior. Det är ett av Sveriges största förlag och ger ut cirka 300 nya titlar om året.

Bokförlaget Nona grundades 2010 i Göteborg och är ett systerförlag till Tukan förlag. På Nona ger vi ut omkring 15 böcker per år och i vår katalog hittar du såväl skönlitteratur som biografier och memoarer. Vi ger ut både svenska och utländska författare och har nära samarbeten med ett flertal internationella bokförlag.

Den röda tråden i vår utgivning är starka berättelser om fascinerande människor och deras livsöden. Våra böcker attraherar och engagerar en bred publik och säljs idag hos samtliga stora svenska återförsäljare.

Följ Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum