EVRY

Lättare för anhöriga att vårda med IT-stöd i surfplattan

Dela

Nu introducerar EVRY en uppdaterad version av ACTION, ett system för att underlätta anhörigvård i hemmet. Den nya versionen, ACTION Plus, är anpassad för surfplatta vilket gör den både enklare att använda och mer kostnadseffektiv för kommunerna, vilket gör att fler kan få tillgång till stödet.

ACTION Plus ger medicinsk information och råd till anhöriga som vårdar i hemmet, men också möjlighet till videosamtal med såväl andra användare som kommunens stödpersoner, t ex anhörigkonsulenter. Det är en unik kombination som i förlängningen innebär större trygghet och en social öppning för den som vårdar och kanske har svårt att lämna hemmet, ekonomiska besparingar för kommuner och mindre stress för hemtjänst och vårdpersonal.

I Borås Stad har ACTION använts i ett flertal år, och de fördelar de ser är många.
-    Användarna känner sig trygga och säkra tack vare att de får del av information och utbildningsprogram direkt i systemet, samt kan ha kontakt med andra användare. På så sätt behöver de mindre insatser och stöd, säger Fredrik Arvevik, IKT-samordnare på Borås Stad. Alla vill inte ha hembesök eller passa bokade tider och genom ACTION kan både våra medarbetare och användarna vara mer flexibla.

Borås Stad har också sett tydliga besparingar genom att använda ACTION i anhörigvården.
- Vi har sett mycket god kostnadseffektivitet med samma eller bättre resultat i vårdkvalité där ACTION används, jämfört med där det inte används, säger Fredrik Arvevik.  Med den nya versionen, ACTION Plus, kommer vi också att kunna jobba mobilt vilket ökar flexibiliteten och nyttan ytterligare.

-    Vi ser det här som en spännande, men ändå naturlig, utveckling inom ett område med stora behov och stor potential att dra nytta av ett nytänkande IT-stöd , säger Fredrik Almén, Sverigechef för EVRY. Genom den nya versionen som är utvecklad för surfplatta blir det både betydligt billigare för kommunerna och enklare för användarna. Nu kommer ännu fler kunna få tillgång till ett effektivt hjälpmedel när de vårdar i hemmet.

Den nya versionen, ACTION Plus, som bland annat ger kommunen möjlighet att arbeta mobilt introduceras i samband med MVTe-mässan i Kista den 24-25 januari 2017, där EVRY deltar som utställare.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

EVRY
EVRY
Ekensbergsvägen 113
171 79 Solna

+46 10 588 00 00https://www.evry.se

Om EVRY

EVRY är ett ledande IT-företag på den nordiska marknaden med lokal närvaro på 50 orter. Genom en hög verksamhetskompetens från en rad branscher skapar EVRY värde för våra kunders affärer samtidigt som vi bidrar till utvecklingen av samhället. Vi hjälper våra kunder att få konkret nytta av IT genom hela värdekedjan, från lösningar och konsulttjänster till outsourcing.

EVRYs ungefär 9 000 medarbetare kombinerar lokal närvaro med en global leveransmodell och är ett bevis på att nordiska kunder får bäst service av dem som har en sann förståelse för nordiska företags förutsättningar och utmaningar. EVRY har en årlig omsättning på nästan 13 miljarder SEK och ägs av investmentbolaget Apax. Den svenska verksamheten har en årlig omsättning på ca 3,6 miljarder SEK och finns på 25 orter med 2 300 medarbetare.

 

 

 

Följ EVRY

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från EVRY

EVRY ASA: Fortsatt omsättningstillväxt och kraftigt förbättrad marginal jämfört med föregående år1.11.2017 11:25Pressmeddelande

(Fornebu den 1 november 2017) EVRY rapporterade en ökad omsättning samt ökade marginaler för det tredje kvartalet 2017 jämfört med samma kvartal föregående år. Företaget har upplevt positiv intäktstillväxt inom alla affärssegment under tredje kvartalet 2017 och de förbättrade marginalerna är resultatet av en effektiv affärsmodell och genomförandet av alla strategiska åtgärder som har inletts de senaste kvartalen.

EVRY ingår avsiktsförklaring om köp av Samlink för att stärka sin position i den finska bankmarknaden29.3.2017 11:32Pressmeddelande

(Oslo/Helsinki 29. mars 2017) EVRY har tecknat en avsiktsförklaring och är i exklusiva diskussioner om att förvärva Oy Samlink Ab, en ledande leverantör av IT-lösningar till banker i Finland. Som en del av dessa diskussioner kommer 50 banker, som i dag betjänas av Samlink, välja EVRYs kärnbankslösning som framtida IT-plattform. Ambitionen är dessutom att växa vidare i den finska marknaden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum