Upplands Väsby kommun

Lättare för krögare att ha uteserveringar

Dela

Upplands Väsby kommun sänker avgifter för att möjliggöra för krögare att ha större uteserveringar och under längre tid. Krögare ska få fortsatt stöd under den pågående pandemin.

Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)

Just nu råder begränsningar för antalet tillåtna besökare i en restauranglokal. Vid uteserveringar är det lättare att hålla avstånd mellan besökarna. Nu får krögare möjlighet att satsa på uteserveringar.

I veckan har kommunen sänkt både avgifterna för markupplåtelse och serveringstillstånd. Sänkningarna berör både krögare som ansöker om uteservering för första gången och de som vill utöka sin yta.

– Som kommun vill vi möta krögarna med hjälp mot de svårigheter som pandemin innebär. Vi vill också uppmuntra fler krögare att söka tillstånd för utomhusservering. Det ger dem möjligheter att tjäna mer pengar och få en bredare kundkrets, säger Ann-Christin L Frickner (C).

Kommunen har tagit flera beslut för att hjälpa företag under pandemin. Företagsavgiften sköts upp. Krögare fick dessutom möjlighet att kostnadsfritt erbjuda catering hemma hos privatpersoner.

Det blir möjligt att ha uteserveringar öppna även i november. Beslutet gäller året ut.

– Krögare får nu möjlighet till en verksamhet som bedöms vara mer säker ur smittosynpunkt. De ansökningar som kommit in under våren kommer att få rätt till den sänkta kostnaden, säger miljöavdelningens chef Kristine Tuxen Borlaug.

Kontakter

Bilder

Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Ladda ned bild

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 47 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum