Region Örebro län

Lättare konstruktioner med hjälp av 3D-printing

Dela

Lätta konstruktioner är en av nycklarna till en hållbar produktionsutveckling. Det tar Region Örebro läns regionala tillväxtnämnd fasta på och beslutade i dag om att stötta projektet ProFibre4AM med drygt 1,1 miljoner kronor.

Genom att använda konstruktioner som väger mindre än vad som är vanligt i dag kan så väl materialåtgången som energiförbrukning och utsläppen av koldioxid minskas. De lättare konstruktionerna kan bland annat tillverkas genom 3D-printing vilket Örebro universitets projekt ProFibre4AM vill titta närmare på.

- 3D-printing är jättespännande och det är en tillverkningsmetod som jag är övertygad om kommer att användas allt mer i framtiden. Därför känns det bra att vi kan befästa vår redan starka position inom området med det här projektet, säger Irén Lejegren (S), ordförande i regionala tillväxtnämnden.

Projektet inleds den 1 juli år 2022 och det förväntas pågå under de kommande tre åren. Förhoppningen är att deltagarna ska utveckla nya design- och konstruktionsmetoder som är optimerade för 3D-printing.

- Vi kommer också att skapa ett regionalt nätverk inom konstruktion för 3D-printing. Det förbättrar företagens kompetens och det stärker regionens konkurrenskraft inom området. På sikt kan det leda till att nya företag etableras med möjlighet till nya arbetstillfällen, säger Irén Lejegren.

Region Örebro län stöttar projektet med drygt 1,1 miljoner kronor medan Örebro universitet står för drygt 900 000 kronor.

Kontakt

Irén Lejegren, ordförande i regionala tillväxtnämnden, telefon: 070-663 19 75

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Irén Lejegren, ordförande i regionala tillväxtnämnden, Region Örebro län
Irén Lejegren, ordförande i regionala tillväxtnämnden, Region Örebro län
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Kunskapsdag för att säkra kompetensen på framtidens arbetsmarknad7.6.2022 08:41:32 CEST | Pressinbjudan

Samtidigt som arbetslösheten är fortsatt hög i länet finns en kraftig efterfrågan inom vissa branscher på kompetent och utbildad personal. Region Örebro län arbetar i flera projekt för att långsiktigt förbättra kompetensförsörjningen och därmed komma tillrätta med den obalans som i dag finns på länets arbetsmarknad. Ett steg för att få fler i studier som kan leda till arbete är den konferens som anordnas i Örebro den 8 juni, Framtidens arbetsmarknad.

Region Örebro läns vårdcentraler uppdaterar sina telefontider för att öka tillgängligheten för patienterna3.6.2022 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Vårdcentralerna i Region Örebro län flyttar fram öppettiderna för sin telefonbokning från klockan 07.00 till 07.30 från och med den 1 juni. Detta kommer att förenkla medborgarnas tidbokning då de framöver kommer att erbjudas vårdcentralernas samtliga telefontider varje morgon – istället för att som nu ombedes ringa senare under dagen då eventuellt fler tider läggs ut.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum