Uppsala kommun

Laura Hartman ny hållbarhetschef i Uppsala kommun

Dela

Den 1 december tillträder Laura Hartman som Uppsala kommuns nya hållbarhetschef. Hartman kommer närmast från Uppsala universitet och en fristående rådgivarroll. Hon har en bred erfarenhet av att leda och utveckla organisationer inom offentlig sektor.

                                                                                                                
- Jag är både stolt och glad över förtroendet och ser verkligen fram emot att dra igång arbetet tillsammans med alla medarbetare och kollegor. Hållbarhetsmålen i FN:s Agenda 2030 är vår viktigaste framtidsfråga. Uppsala har höga ambitioner för sitt hållbarhetsarbete och det pågår en mycket spännande samhällsutveckling. Därför känns det särskilt roligt att få leda hållbarhetsarbetet just här. Mitt mål är att Uppsalas invånare snart ska märka en skillnad, säger Laura Hartman.

Uppsala kommun har länge haft en hög ambition när det gäller ekologisk och social hållbarhet. Ingela Hagström, biträdande stadsdirektör, har ansvarat för rekryteringen av ny hållbarhetschef. Med rekryteringen av Laura Hartman höjs ambitionen ytterligare.

- Hållbarhetsfrågorna blir allt viktigare inte minst för oss som kommun och det är viktigt att hela tiden utvecklas och sträcka oss vidare. Många kommuner hör av sig till oss för att få råd och inspiration i hållbarhetsfrågor och det är vi givetvis glada över. Vi vill vara ett föredöme bland kommuner även framöver. Vi är både glada och stolta att Laura tackat ja till tjänsten och är övertygade om att hon är rätt person att leda och utveckla arbetet dit vi vill, säger Ingela Hagström, biträdande stadsdirektör.

Uppsala kommun prioriterar hållbarhets-, miljö- och klimatarbetet. Laura Hartman blir chef för kommunens nya hållbarhetsavdelning och tillsammans med medarbetarna kommer hon fortsätta sätta hållbarhetsfrågorna högt på kommunens agenda och säkra att de politiska besluten får genomslag. Som hållbarhetschef ingår Hartman även i koncernledningen tillsammans med kommunens övriga ledande chefer. Avdelningen kommer vara en central del i kommunens organisation och samarbeta brett i hela kommunen.  

Laura Hartman har sina rötter i Finland men bor och verkar sedan lång tid tillbaka i Sverige. Hon är docent i nationalekonomi och under sina yrkesverksamma år har hon både som forskare och ledare arbetat med flera stora samhällsfrågor: arbetsmarknaden, välfärdssektorn, hälsa och utbildning för att nämna några. Idag arbetar hon som rådgivare, föreläsare och forskare och var fram till i mars i år ordförande för regeringens Tillitsdelegation med syfte att främja en mer tillitsbaserad styrning och ledning i offentlig sektor. Hon har även varit avdelningschef på Försäkringskassan och har haft ledande positioner på bland annat Statskontoret och Studieförbundet för näringsliv och samhälle (SNS).

Foto: Karl Gabor

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Välkommen till stipendieutdelning och vernissage på Uppsala konstmuseum13.11.2019 07:30:00 CETPressmeddelande

Årets stipendiater är utsedda av Stiftelsen Anna-Lisa Thomson Till Minne. De fem stipendiaterna är Hanna Björkdahl, Viola Florin, Elin Odentia, Alex Rosa och Joline Uvman. Stiftelsen utser stipendiater bland avgångselever från masterklasser vid landets konsthögskolor. Stipendiesumman är 70 000 kronor och deras konstnärskap presenteras i en utställning på Uppsala konstmuseum. Förutom stiftelsens stipendiater visas i utställningen konstnärer som tidigare har tilldelats stipendium inom området bildkonst och som är verksamma i Uppsala län.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum