Bookmark Förlag

Lauren Groff till Bokmässan för svenska releasen av sin genombrottsroman

Dela

Idag släpps Ödet och ursinnet av trefaldiga National Book Award-finalisten Lauren Groff. Romanen har redan översatts till fler än 20 språk, men kommer på svenska först efter att hennes senaste bok, Matrix, etablerat författaren i Sverige. I september besöker Lauren Groff Bokmässan i Göteborg.

Fotograf: Eli Sinkus
Fotograf: Eli Sinkus

”Det är en rent svindlande läsupplevelse”, säger förläggare Anna Cecilia Weschke. ”Jag har aldrig förr läst något som så lustfyllt spänner mellan antika dramer, Shakespeare och nutidens New York. Groff är en av vår tids mest intressanta författare.” 

Ödet och ursinnet är en kärlekshistoria berättad ur först hans och sedan hennes perspektiv. Förenade av en glödande passion driver de älskande varandra genom livet i tron om att de är oskiljaktiga, till dess att ödet krossar allt som gett sken av vara så framgångsrikt och ursinnet tar över.

Romanen, som blev en omedelbar New York Times-bästsäljare, har utsetts till årets bok av både Barack Obama och Amazon, samt fått tidningen Granta att utnämna författaren till en av de bästa i sin generation. Översättningen till svenska är gjord av Bogg Johanna Karlsson.

Lauren Groff kommer att gästa Bokmässan i Göteborg för att prata om sina böcker. Hon har hittills skrivit fyra romaner och två novellsamlingar, varav samtliga blivit prisbelönta, nu senast förärades hon Joyce Carol Oates-priset för Matrix, som just släppts i pocket på svenska.

För intervjuförfrågningar och recensionsexemplar vänligen kontakta: 

Frida Påhlsson, Bookmark förlag, email: frida.pahlsson@bookmarkforlag.se, telefon: 073 920 76 19

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fotograf: Eli Sinkus
Fotograf: Eli Sinkus
Ladda ned bild
Fotograf: Eli Sinkus
Fotograf: Eli Sinkus
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

Itisam Ali första vinnaren av Bookmarks skrivtävling16.9.2022 14:33:15 CEST | Pressmeddelande

I maj utlyste Bookmark Förlag en skrivtävling med syftet att uppmuntra unga talanger att våga satsa på sitt skrivande. Att utse en vinnare blev svårare än väntat med över 130 inskickade bidrag. Men nu är tävlingen avgjord, och vinnaren av Bookmarks skrivtävling 2022 heter Itisam Ali, är 16 år och bor i Angered. Nu prisas hon med 10 000 kronor och ett VIP-besök på Bokmässan för sin novell ”Knutna kvinnor”. Nästa vecka åker hon till Göteborg för att gratuleras av förlag och författare.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum