AcadeMedias Kreativa Gymnasieskolor

LBS Kreativa gymnasiet startar i Malmö

Dela

Till hösten breddas utbudet av gymnasieutbildningar i Malmö i samband med att LBS Kreativa Gymnasiet startar en ny skola. Därmed får stadens unga tillgång till nya kreativa gymnasieutbildningar med inriktning mot den växande upplevelseindustrin.

Fredrik Ohnesorge är rektor för LBS Malmö under uppstartsperioden. Han är stolt över att få etablera skolan i Malmö, en av Sveriges mest kreativa städer: 

- Vi är glada över möjligheten att bedriva utbildning i Malmö. Innovationsgraden i företagslivet är skyhög och kulturlivet är utbrett. Att starta LBS Kreativa gymnasiet i denna miljö är positivt både för oss och för stadens ungdomar som nu får kreativa gymnasieutbildningar, med stor branschnärhet, inom teknik och estetik. Skolan kommer ha spännande specialiseringar inom spel, film/foto, grafik och de nyaste trenderna inom beteendedesign, säger Fredrik Ohnesorge.  

LBS Kreativa Gymnasiet Malmö kommer ligga i centrala Malmö. Skolan kommer med sin specialisering att väl komplettera utbudet av utbildningar som redan finns i staden. Skolan har fått tillstånd att starta följande utbildningar till hösten 2020: 

  • Estetprogrammet med inriktning estetik och media (ESEST) erbjuder utbildningarna E-sport, Foto & Film och Media - Beteende. 
  • Estetprogrammet med inriktning bild och formgivning (ESBIL) erbjuder utbildningarna Grafisk design och Spelgrafik. 

  • Teknikprogrammet med inriktning design och produktutveckling (TEDES) erbjuder utbildningen Spelutveckling.

  • Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik (TEINF) erbjuder utbildningen Systemutveckling. 

För mer information om nystarten av LBS Malmö - kontakta Fredrik Ohnesorge på 076-101 15 49 eller besök skolans monter på gymnasiemässan den 7-9 november på Malmömässan i Hyllie. 

Nyckelord

Kontakter

TF REKTOR LBS KREATIVA GYMNASIET MALMÖ
Fredrik Ohnesorge
fredrik.ohnesorge@lbs.se
076 - 101 15 49

Länkar

Om

AcadeMedias Kreativa GymnasieskolorFölj AcadeMedias Kreativa Gymnasieskolor

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedias Kreativa Gymnasieskolor

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum