Resia AB

Leif GW Persson är kändisen svenskarna helst reser med

Dela

Leif GW Persson är en av våra mest folkkära personer. Nu står det klart att han till och med är den svenska kändisen som svenskarna helst vill resa med. Det visar en färsk undersökning av TNS SIFO på uppdrag av Resia. – Jag har ingen aning om varför jag vann den här omröstningen. Hade jag varit med och röstat hade jag valt andra än mig själv faktiskt. Men visst det är mycket smickrande och jag är hedrad. Som reskamrat pratar jag kanske lite för mycket, säger Leif GW Persson till TV4 nyhetsmorgon i söndags.

Leif GW Persson, pressbild Bonnier
Leif GW Persson, pressbild Bonnier

Kändisfrågan ingick i en större reseundersökning som TNS SIFO har genomfört på uppdrag av Resia. Förutom Leif GW Persson hamnar komiker som Johan Glans och Mia Skäringer i topp. Även prinsessan Victoria, Lars Lerin och Zlatan är populära resesällskap bland svenskarna.

– Det var oerhört spännande att se resultatet. Att det var Leif GW som hamnade i topp var lite förvånande – men ändå inte. Han är en populär person hos svenska folket och jag tror att många gillar hans speciella humor och prestigelöshet, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Tio i topp svenska kändisar man helst reser med

1. Leif GW Persson

2. Johan Glans

3. Mia Skäringer/prinsessan Victoria

4. Lars Lerin

5. Zlatan

6. Alicia Wikander

7. Gina Dirawi/Stefan Löfvén

8. Zara Larsson

9. Någon i Abba

10. Björn Borg

I undersökningen från TNS SIFO utfördes totalt 1 322 intervjuer på ett riksrepresentativt urval av kvinnor och män i åldern 18-79 år. 

För mer information, kontakta gärna:
Lina Eklund, PR-specialist Resia AB, telefon: 0702-88 49 75, e-post: lina.eklund@resia.se

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Det är mig du kontaktar i första hand då jag är den som är presskommunikatör på Resia. Jag jobbar främst med våra semesterresor men svarar på alla frågor.

070-2884975

Bilder

Leif GW Persson, pressbild Bonnier
Leif GW Persson, pressbild Bonnier
Ladda ned bild

Om

Resia ABResia AB etablerades 1974 och har idag 46 resebyråer i Sverige och onlineförsäljning  i Skandinavien. Med drygt 30 procent av totalmarknaden av resebyråförsålda charter- och paketresor är Resia en av Sveriges största resebyråkedjor. Verksamhet omfattar både semesterresor, affärsresor och grupp- och konferensresor. I moderbolaget Resia Travel Group AB ingår dotterbolagen Resia AB och Bengt-Martins AB samt varumärkena Resfeber, Box Office, Cruise Market och Hyttespecialisten. Resia Travel Group omsätter cirka fyra miljarder kronor och har drygt 500 medarbetare med huvudkontor i Göteborg. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

New York - vårens hetaste weekendstad20.11.2017 00:00Pressmeddelande

Förra årets vinnare Miami lämnar över förstaplatsen till New York när vårens vinnare ska koras. Nykomlingar som Palma de Mallorca och Kap Verde seglar in på topplistorna och lockar fler svenskar än någonsin. Att Barcelona klättrat från en fjärde till en andraplats jämfört med förra året förstärker det vi tidigare sett, att svenskarna fortsätter att resa till sina favoriter trots saker som inträffat på plats.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum