Resia AB

Leif GW Persson är kändisen svenskarna helst reser med

Dela

Leif GW Persson är en av våra mest folkkära personer. Nu står det klart att han till och med är den svenska kändisen som svenskarna helst vill resa med. Det visar en färsk undersökning av TNS SIFO på uppdrag av Resia. – Jag har ingen aning om varför jag vann den här omröstningen. Hade jag varit med och röstat hade jag valt andra än mig själv faktiskt. Men visst det är mycket smickrande och jag är hedrad. Som reskamrat pratar jag kanske lite för mycket, säger Leif GW Persson till TV4 nyhetsmorgon i söndags.

Leif GW Persson, pressbild Bonnier
Leif GW Persson, pressbild Bonnier

Kändisfrågan ingick i en större reseundersökning som TNS SIFO har genomfört på uppdrag av Resia. Förutom Leif GW Persson hamnar komiker som Johan Glans och Mia Skäringer i topp. Även prinsessan Victoria, Lars Lerin och Zlatan är populära resesällskap bland svenskarna.

– Det var oerhört spännande att se resultatet. Att det var Leif GW som hamnade i topp var lite förvånande – men ändå inte. Han är en populär person hos svenska folket och jag tror att många gillar hans speciella humor och prestigelöshet, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Tio i topp svenska kändisar man helst reser med

1. Leif GW Persson

2. Johan Glans

3. Mia Skäringer/prinsessan Victoria

4. Lars Lerin

5. Zlatan

6. Alicia Wikander

7. Gina Dirawi/Stefan Löfvén

8. Zara Larsson

9. Någon i Abba

10. Björn Borg

I undersökningen från TNS SIFO utfördes totalt 1 322 intervjuer på ett riksrepresentativt urval av kvinnor och män i åldern 18-79 år. 

För mer information, kontakta gärna:
Lina Eklund, PR-specialist Resia AB, telefon: 0702-88 49 75, e-post: lina.eklund@resia.se

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Det är mig du kontaktar i första hand då jag är den som är presskommunikatör på Resia. Jag jobbar främst med våra semesterresor men svarar på alla frågor.

070-2884975

Bilder

Leif GW Persson, pressbild Bonnier
Leif GW Persson, pressbild Bonnier
Ladda ned bild

Om

Resia AB
Resia ABResia AB etablerades 1974 och har idag 46 resebyråer i Sverige och onlineförsäljning  i Skandinavien. Med drygt 30 procent av totalmarknaden av resebyråförsålda charter- och paketresor är Resia en av Sveriges största resebyråkedjor. Verksamhet omfattar både semesterresor, affärsresor och grupp- och konferensresor. I moderbolaget Resia Travel Group AB ingår dotterbolagen Resia AB och Bengt-Martins AB samt varumärkena Resfeber, Box Office, Cruise Market och Hyttespecialisten. Resia Travel Group omsätter cirka fyra miljarder kronor och har drygt 500 medarbetare med huvudkontor i Göteborg. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

Skåningarna spenderar mest pengar på resor7.3.2018 06:30Pressmeddelande

När SIFO på uppdrag av Resia ställde frågan hur mycket pengar svenskarna planerar att lägga på resor under 2018 var det skåningarna som hade gjort störst plats i budgeten. 17 procent av de tillfrågade malmöborna räknar med att lägga mellan 20 000 och 30 000 kronor per person under 2018. I Göteborg och Stockholm är det endast 11 respektive 9 procent som planerat att lägga samma summa på resor under det här året.

Lissabon uppstickare på topplistan över de hetaste konferensresmålen29.1.2018 06:00Pressmeddelande

Upplevelser vid Medelhavet är det som lockar mest när svenska företag konfererar utomlands. Allra hetast är Palma de Mallorca som hamnar i topp som konferensresmål (+ 13 % procent). London är tvåa och Malaga trea på topplistan över de hetaste konferensresmålen. Men det är Lissabon som är den stora uppstickaren och mer än dubblerar sina volymer. Det visar färsk bokningsstatistik från Resia Möten, Event & Konferens, som också redovisar en försäljningsökning på 8 procent under 2017 jämfört med föregående år.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum