Linköpings kommun

Leif Lindberg ny samhällsbyggnadsdirektör i Linköpings kommun

Dela

Nu är det klart att Leif Lindberg blir ny samhällsbyggnadsdirektör i Linköpings kommun. Han tillträder tjänsten den 13 augusti.

Leif Lindberg, ny samhällsbyggnadsdirektör i Linköpings kommun. Foto: Linköpings kommun
Leif Lindberg, ny samhällsbyggnadsdirektör i Linköpings kommun. Foto: Linköpings kommun

Leif Lindberg kommer senast från tjänsten som teknisk direktör i Norrköpings kommun. Innan dess har han bland annat arbetat som affärsområdeschef inom Sydkraft/Eon-koncernen och som administrativ chef för östgötamejerierna inom Arla.

Leif Lindberg ser fram emot sitt nya uppdrag.

– Det är en spännande utmaning att komma till en ny miljö. Linköping är en kommun i kontinuerlig tillväxt, vilket vi ska värna och bibehålla. Att vi står inför den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken med dess goda effekter ger en extra krydda.

Kommundirektör Paul Håkansson är glad över rekryteringen av den nye samhällsbyggnadsdirektören.

– Leif Lindberg är en erfaren och omtyckt lagledare som kan säkerställa att vi har en samhällsplanering och teknisk förvaltning på högsta nivå i Linköping.

För ytterligare information kontakta Paul Håkansson, kommundirektör, telefon 070-533 32 87 eller Leif Lindberg, ny samhällsbyggnadsdirektör, telefon 0730-499 200.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Bilder

Leif Lindberg, ny samhällsbyggnadsdirektör i Linköpings kommun. Foto: Linköpings kommun
Leif Lindberg, ny samhällsbyggnadsdirektör i Linköpings kommun. Foto: Linköpings kommun
Ladda ned bild

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping har 158 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Heltidsaktivering för försörjningsstödsmottagare10.5.2019 14:00:00 CESTPressmeddelande

Trots långvarig högkonjunktur har utanförskapet bitit sig fast hos tusentals Linköpingsbor. Allians för Linköping fortsätter därför att investera för att fler ska få möjlighet till jobb och sysselsättning och har gett i uppdrag till Utbildningskontoret och Social- och omsorgsförvaltningen att utreda hur Linköpings kommun kan införa krav på heltidsaktivering för personer som har försörjningsstöd.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum