Värmdö Kommun

Lejon ny kommundirektör

Dela

Cecilia Lejon blir ny kommundirektör i Värmdö kommun. Hon kommer närmst från en position som senior rådgivare på PwC och tillträder i januari 2020.

Efter nära 20 år inom offentlig verksamhet har Cecilia Lejon bred erfarenhet av den kommunala organisationen och strukturen. Hon har arbetat i både Malmö stad och Trelleborgs kommun och är initiativtagare till Trelleborgsmodellen, Sveriges första automatisering av ekonomiskt bistånd.

- Jag är väldigt glad och stolt över att presentera en så välmeriterad ledare som Cecilia Lejon som ny kommundirektör på Värmdö. Hennes konstruktiva sakfokus, hennes kompetens och framförallt det mod hon har gett uttryck för i sina tidigare roller, är något som jag är övertygad kommer att göra Värmdö kommun väldigt gott, säger Deshira Flankör (M), kommunstyrelsens ordförande.

Cecilia Lejon ser fram mot att få påbörja sitt uppdrag:

- Det är med glädje och förväntan jag tar mig an det här uppdraget. Värmdö är en kommun med potential och förutsättningar att möta Värmdöbons behov av service med en hög grad av attraktivitet och kvalité. Jag ser mig som en möjliggörare, bland annat genom att säkerställa struktur och tydliga mål, men också genom att ta tillvara den kraft som finns i organisationen, hos Värmdö näringsliv, föreningsliv och invånare, säger hon.

Rutinerad och meriterad ledare

Lejon var under sju år förvaltningschef för Trelleborgs arbetsmarknadsförvaltning och är en rutinerad ledare med flera utmärkelser på sitt cv. Hon har bland annat vunnit Vinnovas innovationspris för utveckling av offentlig sektor, Sveapriset och Guldlänken samt varit nominerad till Årets digitaliseringsledare.

- Vi är i en viktig tid där den offentliga sektorns arbete behöver utvecklas för att vi ska kunna säkerställa service till medborgarna både nu och förbereda oss inför de utmaningar vi ser. Cecilias blick för och erfarenhet av innovativa processer representerar det fokus vi måste ha på leverans och medborgarnytta, säger Deshira Flankör.

Cecilia Lejon har sedan 2017 arbetat som senior rådgivare inom PwC, ett av de ledande företagen inom revision och verksamhetsutveckling, med fokus på kostnadseffektiva processer, innovation och förändringsledning.

Tackar kommunledningen

Lejon efterträder tillförordnad kommundirektör Fredrik Nornvall som i sin ordinarie roll är kontorschef för kultur- och fritidskontoret. Deshira Flankör passar på att tacka Fredrik Nornvall för det väl genomförda uppdraget och det arbete som gjorts under hans tid vid rodret:

- Jag är tacksam för den styrfart som organisationen kunnat fortsätta att ha under året. Tack vare Fredrik och cheferna i kommunledningen har kommunens arbete kunnat fortsätta utvecklas inom flera områden, säger Flankör.

Nornvall kommer att stå kvar som biträdande kommundirektör fram till 28 februari och gå parallellt med Lejon. Slutgiltigt beslut om tillsättningen av ny kommundirektör tas på ett extrainsatt kommunstyrelsemöte imorgon fredag klockan 08.30.

Nyckelord

Kontakter

Deshira Flankör (M)Kommunstyrelsens ordförande /Kommunalråd

Fotograf: Lars Åke Holst, Gustavsbergs Bildatelje. Fotografens namn ska anges vid användning av bilderna.

deshira.flankor@varmdo.se

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Växel: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se/

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum