Socialdemokraternas PS Kansli

Lena Hjelm Wallén ny ordförande i Anna Lindhs Minnesfond

Dela

Tidigare utrikesministern och vice statsministern Lena Hjelm-Wallén har utsetts till ny ordförande i Anna Lindhs Minnesfond.

- Jag är glad och hedrad över detta uppdrag. För mig som satt i regeringen under flera år tillsammans med Anna Lindh är det oerhört viktigt att vårda Annas minne och att arbeta vidare för de frågor Anna brann för, säger Lena Hjelm-Wallén som efterträddes som utrikesminister av just Anna Lindh 1998.

Lena Hjelm-Wallén har var riksdagsledamot för Socialdemokraterna 1969-2002 och blev statsråd första gången 1974. Under åren 1994-1998 var hon utrikesminister och därefter vice statsminister fram till 2002.

Anna Lindhs Minnesfond är en partipolitisk obunden stiftelse, som grundades av det Socialdemokratiska partiet i september 2003, strax efter Anna Lindhs bortgång.

Syftet med verksamheten är att Minnesfonden ska bidra till att Anna Lindhs gärning fortgår genom andra och att fler människor uppmuntras att verka i Anna Lindhs anda. Anna Lindhs Minnesfond är stiftare av Anna Lindh-Akademin.

Akademin är en stiftelse med syftet att värna och utveckla ledarskapet för mänskliga rättigheter globalt och lokalt och därigenom verka för en värld där mänskliga rättigheter respekteras, främjas och stärks. Stiftelsen ska i första hand tillgodose sitt syfte genom utbildning och gränsöverskridande dialog.

Kontakt:

Isabell Ekvall, pressekreterare

072-736 57 84

Nyckelord

Om

Socialdemokraternas PS Kansli
Socialdemokraternas PS Kansli
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vill se ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och sjukvården, högre pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Så bygger vi ett tryggare Sverige.

Följ Socialdemokraternas PS Kansli

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraternas PS Kansli

Uppgörelsen om utskottsposterna klar26.9.2018 16:20Pressmeddelande

Presidieplatserna i riksdagsutskotten har idag fördelats efter en överenskommelse mellan Socialdemokraterna och Moderaterna. Socialdemokraterna tilldelades åtta ordförandeposter i utskotten och Moderaterna tilldelades sju ordförandeposter. Socialdemokraterna och Moderaterna har sedan fördelat posterna tillsammans med sina respektive samarbetspartier. Viceordförandeposterna tillföll enligt uppgörelsen den part som inte har ordförandeposterna. Därmed följs och vidareutvecklas den praxis som gällt under tidigare mandatperioder och regeringar. Ett antal poster som traditionellt sett tillfaller regeringssidan respektive oppositionen kommer att omfördelas efter regeringsbildningen. Det gäller finansutskottet, konstitutionsutskottet, utrikesutskottet, försvarsutskottet och EU-nämnden. Fördelningen inom det rödgröna blocket framgår enligt nedan: Ordförande arbetsmarknadsutskottet –Socialdemokraterna Ordförande civilutskottet – Miljöpartiet Vice ordförande finansutskottet – Socialdemokraterna O

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum