Stockholms stad

Lena Hjukström ny rektor på Hässelbygårdsskolan

Dela

Lena Hjukström blir ny rektor på Hässelbygårdsskolan i Stockholms stad. Hon kommer närmast från Upplands-Bro kommun och Ekhammarskolan där hon också varit rektor.

Lena Hjukström, blivande rektor, Hässelbygårdsskolan.
Lena Hjukström, blivande rektor, Hässelbygårdsskolan.

På Lena Hjukströms meritlista finns 15 års erfarenhet som skolledare, bland annat från Rinkebyskolan, men även från Solna och Upplands-Bro kommun.

- Det intryck jag fått av Hässelbygårdsskolan så här långt är att där finns tydliga utmaningar i kombination med skickliga och engagerade medarbetare som vill göra skillnad. På en sådan skola vill jag jobba. Jag ser fram emot att möta mina nya medarbetare, våra elever och deras vårdnadshavare när vårterminen startar, säger Lena Hjukström.

Lena Hjukström har en ämneslärarexamen i svenska och engelska och har gått rektorsprogrammet på Örebro universitet. Hon börjar som rektor på Hässelbygårdsskolan i januari 2022. 

- Lena Hjukström är en erfaren rektor med goda vitsord från tidigare uppdrag på liknande skolor. Med Lena som rektor får Hässelbygårdsskolans elever, lärare och medarbetare en engagerad och kunnig ledare som brinner för att jobba på just Hässelbygårdsskolan, säger Teddy Söderberg, grundskolechef för området Hässelby-Vällingby-Spånga.

Agneta Landin är tillförordnad rektor på Hässelbygårdsskolan tills Lena Hjukström tillträder i januari.

Fakta: Hässelbygårdsskolan är en kommunal grundskola med cirka 450 elever i åldrarna 6-16 år. Här finns även en grundsärskola och förberedelseklasser.

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Tel:08-508 333 00info.utbildning@edu.stockholm.se

Bilder

Lena Hjukström, blivande rektor, Hässelbygårdsskolan.
Lena Hjukström, blivande rektor, Hässelbygårdsskolan.
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum