Umeå kommun

Lena Höök Gustafsson ny ekonomidirektör

Dela

Lena Höök Gustafsson, ekonomichef inom område Utbildning, blir ny ekonomidirektör vid Umeå kommun. Hon tillträder tjänsten den 1 januari 2019.

– Det känns inspirerande och spännande med nya arbetsuppgifter och utmaningar, säger Lena Höök Gustafsson, som kommer att arbeta parallellt på nuvarande tjänst tills en efterträdare är utsedd.

Hennes första anställning vid kommunen var som controller vid Holmsund/Obbola kommundelsförvaltning, vilket följdes av en tjänst som ekonomichef vid samma förvaltning 2011 och nuvarande tjänst, som hon innehaft sedan 2013.

Innan Lena Höök Gustafsson började vid Umeå kommun arbetade hon vid ABB i Ludvika.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Två antagna planer för kvartersförtätningar på Teg och Haga19.6.2019 17:08:14 CESTPressmeddelande

Byggnadsnämnden har antagit två detaljplaner som gäller förtätningar av kvarter på Teg och på Haga. Ena planen gör det möjligt med fem nya flerbostadshus längs Åkervägen på Teg. Den andra planen gäller ett kvarter längs Östra Kyrkogatan, i närheten av Hagaparken, där det blir möjligt att bygga ut befintliga hus eller bygga nya större hus. På en av fastigheterna blir det även möjligt att bygga gårdshus.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum