Socialdemokraternas PS Kansli

Lena Rådström Baastad och Mikael Damberg huvudföredragande på S-kongressen i Örebro

Dela

Den 22 till 24 mars 2019 håller Socialdemokraterna kongress i Örebro. Partistyrelsen har utsett partisekreterare Lena Rådström Baastad och VU-ledamot Mikael Damberg att vara huvudföredragande för det organisatoriska respektive det politiska programmet.

S-kongressen i mars kommer att behandla två program. Dels ett organisatoriskt som kommer peka ut hur Socialdemokraterna ska stärkas som modern folkrörelse och rustas inför framtiden. Dels ett politiskt program som kommer fokusera på kompetensförsörjning- och omställning.

- Vi ser att det finns krafter som vill underminera demokratin runt om i världen men också i Sverige. Ytterst är det de anständiga partierna som är garanten för en välfungerande demokrati. Därför kommer vi fokusera på hur Socialdemokraterna kan bli en starkare folkrörelse med fler engagerade medlemmar, säger Lena Rådström Baastad, partisekreterare för S och huvudföredragande för det organisatoriska programmet.

Mikael Damberg, ledamot i Socialdemokraternas verkställande utskott, kommer vara huvudföredragande för det politiska programmet, som kommer fokusera på kompetens- och omställningsfrågor.

- Kongressen kommer att handla om kunskap för framtiden. Att ge människor möjlighet att rusta sig med kunskap är det enskilt viktigaste för att Sverige ska stå starkt i en värld som ständigt förändras. Detta för att vi ska klara av att bemanna och utveckla välfärden och öka tillväxten i näringslivet, säger Mikael Damberg.

Föredragande under S-kongressen

Organisatoriska programmet

Lena Rådström Baastad (huvudföredagande)

Tomas Eneroth

Therese Gouvelin

Fredrik Lundh Sammeli

Niklas Karlsson

Politiska programmet

Mikael Damberg (huvudföredragande)

Ylva Johansson

Matilda Ernkrans

Helene Hellmark Knutsson

Ulf Olsson

Presskontakt

Jonatan Hermansson, pressekreterare, 072-556 52 85.

Nyckelord

Om

Socialdemokraternas PS Kansli
Socialdemokraternas PS Kansli
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vill se ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och sjukvården, högre pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Så bygger vi ett tryggare Sverige.

Följ Socialdemokraternas PS Kansli

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraternas PS Kansli

Daglig pressbriefing under EU-valrörelsen15.5.2019 13:00:00 CESTPressinbjudan

Med start torsdag den 16 maj till valdagen håller Socialdemokraterna dagliga morgonbriefar för press och media. Träffarna kommer att hållas av EU-minister Hans Dahlgren och socialminister Lena Hallengren tillsammans med kandidater och gäster. Under morgonbriefarna kommer de att kommentera aktuella nyhetshändelser samt presentera nyheter inför valet till Europaparlamentet. Det bjuds på kaffe och smörgås. På torsdag morgon kl. 08:00 bjuder EU-minister Hans Dahlgren och socialminister Lena Hallengren in till den första morgonbriefen. Där kommer de att presentera en nyhet. Tid: Torsdag 16 maj kl. 08.00 Plats: Sveavägen 68 Presslegitimation krävs. Kommande pressbriefar hålls kl 8.00 på Sveavägen 68:16 maj17 maj20 maj21 maj22 maj23 maj24 maj25 maj Presskontakt: Socialdemokraternas pressjour, 08 - 700 26 83, press@socialdemokraterna.se

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum