Jönköpings kommun

Lena Stävmo ny vd för Destination Jönköping

Dela

Lena Stävmo blir ny vd för Destination Jönköping AB. Hon kommer närmast från Länsstyrelsen i Blekinge och tillträder sin nya tjänst i september.

- Jag känner mig oerhört glad över förtroendet. Jönköping är en kommun som ligger i framkant inom många områden. Det är en fantastisk evenemangsstad, här finns mycket kultur och ett väldigt starkt intresse för utomhussport och naturturism vilket ligger mig varmt om hjärtat, säger Lena Stävmo.

På Länsstyrelsen Blekinge har Lena Stävmo arbetat som avdelningschef och strategiska regionala utvecklingsfrågor med ansvar för bland annat samhällsbyggnadsfrågor. Innan dess var hon vd för Destination Småland i Kronoberg under sex år och var med och tog fram det gemensamma varumärket och plattformen för Småland - Visit Småland.

- Att utveckla städer, destinationer och besöksnäring har varit en röd tråd genom mitt yrkesliv. Nu vill jag, tillsammans med alla duktiga medarbetare på Destination Jönköping, sätta full fart med den nystart som tiden efter pandemin innebär. Tillsammans ska vi utveckla Jönköping som besöksmål så att det kommer även invånarna till gagn.

Rekryteringsprocessen har varit omfattande där det funnits många kandidater med olika erfarenheter.

Niklas Sigvardsson, ordförande i Destination Jönköping, ser positivt på rekryteringen av Lena Stävmo.

- Hon har värme, energi och engagemang för uppdraget. Det krävs kraft för att ännu tydligare sätta Jönköping på kartan och flytta fram bolagets positioner. Lenas erfarenhet och nya ögon kommer att få stor betydelse i den fortsatta utvecklingen av Destination Jönköping.

Destination Jönköping AB har i uppdrag att bedriva ett långsiktigt och strategiskt arbete både nationellt och internationellt och ansvara för den geografiska platsen Jönköpings kommuns varumärke. Bolaget ägs av Rådhus AB som i sin tur ägs till 100 procent av Jönköpings kommun. Destination Jönköping arbetar för Jönköping som en attraktiv destination året runt samt ansvarar för att utveckla verksamheten på Jönköping Konserthus och Jönköpings Teater.

Nyckelord

Kontakter

Lena Stävmo, tillträdande vd Destination Jönköping
0709-744 100

Niklas Sigvardsson, ordförande Destination Jönköping
073-8470460

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra 143 579 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

Pressinbjudan: Presskonferens angående föroreningarna i kvarteret Obygden13.5.2022 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

Arbetet med att komma till rätta med föroreningarna i kvarteret Obygden går vidare in i ett viktigt skede. Sedan flera år tillbaka har Jönköpings kommun, SGU och Länsstyrelsen, i nära dialog med de boende i området, arbetat med projektet. Syftet är att hitta ett åtgärdsalternativ för de föroreningar som en gammal kemtvättsverksamhet lämnat efter sig i ett bostadsområde i centrala Jönköping. Media hälsas välkomna till en presskonferens där företrädare för Jönköpings kommun, SGU och Länsstyrelsen kommer att berätta mer vad som händer i projektet på kort och lång sikt. Tid: Måndag 16 maj klockan 12.30 Plats: Rådhuset, Galleriet (plan 2) i Jönköping Presslegitimation kan krävas. Presskonferensen kommer att sändas live på www.jonkoping.se

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum