Högskolan i Halmstad

Lennart Andrén utsedd till hedersdoktor vid Högskolan i Halmstad

Dela

Högskolan i Halmstad har utsett Lennart Andrén till hedersdoktor i innovationsvetenskap. Lennart Andrén har i dryga fyra decennier varit en drivande kraft för att teknisk och vetenskaplig kunskap sprungen från Högskolan i Halmstad kommersialiseras och kommer till nytta i samhället via innovationer.

Lennart Andrén har en bakgrund som studierektor, bland annat för ett av Högskolans äldsta program – Utvecklingsingenjörsprogrammet. Han har också haft styrelseuppdrag i flera företag som har startat som avknoppningar från studenters examensarbeten. Han har också bidragit i utvecklingen av Högskolan i Halmstads Utvecklingsaktiebolag (HHUAB). I dag sitter han i styrelsen för Högskolans bolag Halland Invest AB (HIAB) och för Stiftelsen Sten Fåhrés minnesfond som varje år delar ut stipendier till Högskolans studenter.

– Att bli utnämnd till hedersdoktor är för mig en verklig ära och jag hoppas att jag genom detta kan hjälpa till att sprida kunskap om Högskolan i Halmstads betydelse för innovation och entreprenörskap i regionen. Även när det gäller Högskolans verksamhet totalt vill jag trycka på betydelsen för det lokala näringslivet och regionens utveckling, säger Lennart Andrén.

Inspirerande mångsysslare som bidragit till att forma Högskolan

Ett hedersdoktorat är ett sätt för Högskolan att visa uppskattning för framstående insatser. Högskolan kan utse hedersdoktorer inom de områden där lärosätet har rätt att examinera på forskarnivå: informationsteknologi, innovationsvetenskap samt hälsa och livsstil. Hedersdoktorerna har under många år på olika sätt gjort betydande insatser för Högskolan i Halmstad. Lennart Andrén utses till hedersdoktor i innovationsvetenskap och promoveras i höst vid Högskolans akademiska högtid.

– Lennart Andrén har varit en viktig drivkraft och haft stort inflytande på lärosätet och främjat utvecklingen av vår forskarutbildning i innovationsvetenskap. Hans inspirerande och mångsysslande sätt har bidragit till att forma Högskolans särpräglade framtoning som ett innovationsdrivande och samverkansorienterat lärosäte, där närheten till praktiken och empiriska företeelser har blivit en central grund för forskning och kunskapsutveckling, säger Marie Mattsson, professor i miljövetenskap och tillförordnad ordförande i forsknings- och utbildningsnämnden, den nämnd som utser hedersdoktorer.

Nyckelord

Kontakter

Lennart AndrénHedersdoktor i innovationsvetenskap

Tel:070-320 00 36

Bilder

Länkar

Om

Högskolan i Halmstad
Högskolan i Halmstad
Box 823 (Besöksadress: Kristian IV:s väg 3)
301 18 Halmstad

035-16 71 00https://www.hh.se/

Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad rustar människor för framtiden genom att skapa värden, driva innovation och utveckla samhället. Ända sedan starten 1983 har verksamheten präglats av nytänkande och omfattande samverkan med samhället. Högskolan erbjuder populära verklighetsförankrade utbildningar. Forskningen är tydligt profilerad mot de två fokusområdena hälsoinnovation respektive smarta städer och samhällen.

Följ Högskolan i Halmstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum