Lernia

Lernia inleder samarbete med GlobalConnect för ökad säkerhet och flexibilitet

Dela

Bemannings- och utbildningsföretaget Lernia är etablerat på 60 orter över hela landet och därmed beroende av stabila nätverkslösningar för att kommunicera sömlöst, snabbt och säkert mellan städerna och sin numer 100 % molnbaserade IT-infrastruktur.

Lernia har under de senaste åren genomgått en kraftig effektiviseringsresa och satsar nu vidare på ökad digitalisering vilket ställer ytterligare krav på bolagets digitala infrastruktur. Efter en omfattande genomlysning av marknaden valde Lernia att ge förtroendet till GlobalConnect i ett omfattande flerårigt samarbetsavtal för uppgradering till nyaste generationens nätverkslösningar.

- Uppgraderingen av tekniska miljön är en del i vårt ständiga förbättringsarbete, och denna nätverkssatsning är ett tydligt exempel på Lernias satsningar på digitalisering och IT-säkerhet för processeffektivisering och marknadsledande kunderbjudanden. Med GlobalConnect får vi möjligheter att utveckla vår verksamhet – med både stabilitet och enkelhet. Tillsammans med vår nyligt genomförda flytt av IT-infrastrukturen till molnet tar vi nu ett tydligt steg in i framtidens IT-landskap, säger Stefan Jonsson, IT-chef på Lernia.

GlobalConnect kommer att leverera följande:

  • 110 etableringar med SD-WAN, en lösning som gör det betydligt enklare att etablera nya kontor i nätverket. Även hastighet och kapacitet kan ändras – snabbt och enkelt. Därtill nästa generation brandvägg för ökad säkerhet.
  • LAN – lokalt nätverk, med nya switchar för ökad stabilitet och säkerhet.
  • WiFi6 – nya generationen av trådlöst internt nätverk.

- Vi är glada för nya samarbetet med Lernia och stolta över att kunna bidra med bästa möjliga infrastruktur för deras verksamhet. Vi har lång erfarenhet av utbildningssektorn, inte minst genom våra kommunkunder. Flexibilitet och enkelhet är vår ledstjärna, och nu ser vi fram emot att leverera det till Lernia, säger Regina Donato Dahlström, Sverige-vd på GlobalConnect.


Kontakter

Länkar

Om

Lernia
Lernia
Gustavslundsvägen 139
167 51 Bromma

0771-650 650https://www.lernia.se/

Ledande kompetenslösningar för framtidens industri
Vi har utvecklat individers kompetens utifrån arbetsmarknadens behov i över 100 år och har bemannat den svenska industrin i över 20 år. Lernia omsatte 2 miljarder kronor 2020 och finns över hela landet. Vi utbildade 11 500 personer och förmedlade 8 300 bemanningskonsulter. Lernia är auktoriserat som bemannings-, utbildnings-, rekryterings- och omställningsföretag av respektive branschorganisation. Läs mer på lernia.se.

Följ Lernia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lernia

Nu ska Söderhamns arbetssökande bli hjälpta till jobb genom ny satsning15.4.2021 13:30:49 CEST | Pressmeddelande

Arbetsförmedlingens prognos för år 2021 visar på en fortsatt dramatisk ökning av arbetslösheten. Samtidigt pågår Arbetsförmedlingens reformering där utvalda privata aktörer ska ta ett större ansvar för att få människor sysselsatta. Utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia är en av dem och utökar nu sin verksamhet i Söderhamn med ”Stöd och matchning” som ska hjälpa arbetssökande i jobb genom stöd och genom matchning med företag där jobben finns.

Yrkeshögskoleutbildning ska skapa framtidens svetsspecialister13.4.2021 07:05:00 CEST | Pressmeddelande

Ny analys från Arbetsförmedlingens visar att det råder stor brist på personer som behärskar klassiska industriyrken. Men genom fortbildning tror utbildningsaktören Lernia att intresset för dessa samhällsbärande yrkena kan öka. För att möta den stora efterfrågan på svetskompetens i såväl tillverkningsbranschen som offentlig sektor erbjuder Lernia nu utbildningen Internationell svetsspecialist för yrkesverksamma som vill fördjupa sina kunskaper inom svetsteknologi. Det är en ettårig distansutbildning med tio träffar i Trollhättan.

Utbildning i Borlänge ska bidra till att nå de nya vindkraftsmålen9.4.2021 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Nu öppnar anmälan till yrkeshögskoleutbildningen Internationell vindkraftstekniker i Borlänge. Det sker samtidigt som regeringens beslut om att bygga ut de havsbaserade vindkraftverken. Det är utbildningsaktören Lernia som erbjuder utbildningen som är en viktig pusselbit för att rätt kompetens ska finnas på plats när de nya vindkraftverken installeras. Internationella energirådet (IEA) menar att vindkraft kommer vara avgörande för den gröna energiomställningen i världen, en anledning till att utbildningen har ett internationellt fokus.

Yrkeshögskoleutbildning skapar framtidens molnexperter8.4.2021 08:51:12 CEST | Pressmeddelande

De senaste åren har vi sett en större efterfrågan på molntjänster, vilket i sin tur skapar behov av arbetskraft och det mesta tyder på att efterfrågan på molntjänster kommer att fortsätta öka framöver. Lernias utbildning Cloud and IT-Infrastructure Engineer är en tvåårig yrkeshögskoleutbildning med bas i Stockholm som ska göra studenterna redo för att bidra till de tekniska och affärsmässiga utmaningarna i näringsliv och samhälle som följer med den ökade användningen av molntjänster.

Utbildning i Söderhamn ska bidra till att nå de nya vindkraftsmålen30.3.2021 09:49:48 CEST | Pressmeddelande

Nu öppnar anmälan till yrkeshögskoleutbildningen Internationell vindkraftstekniker i Söderhamn. Det sker samtidigt som regeringens beslut om att bygga ut de havsbaserade vindkraftverken. Det är utbildningsaktören Lernia som erbjuder utbildningen som är en viktig pusselbit för att rätt kompetens ska finnas på plats när de nya vindkraftverken installeras. Internationella energirådet (IEA) menar att vindkraft kommer vara avgörande för den gröna energiomställningen i världen, en anledning till att utbildningen har ett internationellt fokus.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum