Lernia

Lernia och Lambertsson tecknar avtal om bemanning och utbildning

Dela

Byggbranschen fortsätter växa och behovet av såväl personal som uthyrning av byggutrustning är högt. För att säkra ett flexibelt behov av kompetent personal har Lambertsson och Lernia tecknat ett nationellt ramavtal. Avtalet innebär att Lernia ska hjälpa Lambertssons depåer i hela landet med personal och utbildning inom elområdet.

Genom det här avtalet får vi en möjlighet att kompetensutveckla både ny och befintlig personal hos Lambertsson samt att bemanna depåtjänster från Malmö i syd till Kiruna i norr, säger Kai Ausfelt, Key Account Manager på Lernia.

Lambertsson är en ny kund för Lernia, men Lernia är redan en stor aktör inom bemanning och utbildning inom byggnadsbranschen. Lernia är ett av Sveriges störst utbildnings- och bemanningsbolag som under förra året hjälpte över 1500 kunder med 10.800 konsulter och utbildade närmare 35.000 personer.

Vi är glada att teckna ett avtal med Lernia och hoppas med hjälp av det kunna möta det behov av personal och utbildning inom ellära som vi har, säger HR Chef Carina Nööjd på Lambertsson.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Lernia
Lernia
WTC, Klarabergsviadukten 70, Hus D, Plan 5
111 64 Stockholm

0771-650 650https://www.lernia.se/

Lernia är en av Sveriges ledande kompetenspartner inom utbildning, bemanning och omställning. Lernia utvecklar människor, företag och organisationer med rätt kompetenslösningar i arbetslivets och arbetsmarknadens alla skeden. Lernia bidrar till en bättre matchning på arbetsmarknaden och ser till att fler människor kommer i egenförsörjning och att fler företag och organisationer kan stärka sin konkurrenskraft.

Följ Lernia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lernia

Brist på kvalificerade bilmekaniker när fler och fler kör el- och hybridbilar11.4.2019 10:35:53 CESTPressmeddelande

Utvecklingen mot ett fossilfritt samhälle gör att bilar i allt större utsträckning gått ifrån bensin och diesel och enligt ett förslag från regeringen ska det inte gå att sälja nya fossildrivna bilar i Sverige 2030. Samtidigt förutspår Arbetsförmedlingen en stor brist på kvalificerade bilmekaniker med kompetens inom el-, hybrid- och gasbilar de kommande åren. Tanken är att en fordonsutbildning i Trollhättan ska hjälpa till att lösa problemet.

Lärarassistenter med integrationskompetens ska bli lösningen på lärarbristen1.4.2019 07:57:00 CESTPressmeddelande

Bristen på behöriga lärare i Norr- och Västerbotten är precis som i resten av landet stor. En effektiv lösning är nya yrken som lärarassistenter, som kan avlasta och frigöra tid för lärare och förskolelärare i deras dagliga arbete. Med en stor andel nyanlända elever blir kompetens inom svenska som andraspråk särskilt värdefull. Därför starar nu Lernia YH-utbildningen Lärarassistent med specialisering mot integration, i Piteå.

Reläskyddsspecialister ska hindra landet från att släckas ned – nu startar utbildning inom framtidsyrket i Göteborg28.3.2019 14:57:59 CETPressmeddelande

Vid ett långvarigt strömavbrott slås våra viktigaste samhällsfunktioner ut och kampen för överlevnad blir ett faktum. Få känner till yrket reläskyddsspecialist, men faktum är att det har en nyckelroll i att förhindra ett sådant krisscenario. Men det råder stor brist och därför startar nu Lernia en distansutbildning från Göteborg som ska utbilda framtidens specialister på reläskydd.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum