Lernia

Lernia på Järvaveckan - ska få fler i arbete

Dela

När Järvaveckan 2022 går av stapeln är Lernia på plats för att hjälpa människor som står utan jobb eller vill byta bana i livet. Den 3 juni kan man få vägledning i jobbsökandet i Almegas hus. Lernia har lång erfarenhet av att arbeta med personer som inte har svenska som modersmål och erbjuder en rad anpassade tjänster för gruppen.

Järvaveckan är en arena för demokrati, mänskliga rättigheter och ett öppet inkluderande samtal. Integration och arbetsmarknad är två centrala frågor under politikerveckan. Rekryterings-, matchnings-, och utbildningsföretaget Lernia är en av de aktörer som kommer finnas på Järvaveckan i Almegas hus, där sätts man i direkt kontakt med en av Lernias karriärcoacher.

 - Ibland finns det perfekta jobbet att söka direkt och gör det inte det finns det många yrkesutbildningar som kan ta en dit man vill. Oavsett vilket finns vi på plats för att hjälpa människor att hitta rätt utifrån den egna situationen och de egna önskningarna, säger Andreas Sillén, divisionschef Lernia Matchning.

För att kunna bemöta de utmaningar som många personer som inte har svenska som modersmål möter när de ska söka nytt jobb har Lernia utvecklat en rad verktyg. Bland annat erbjuder man stöd för att lära sig använda dator, språkkurser i svenska samt viktig information om arbetsmarknaden på olika språk. I matchningsprocessen ser man också till att presentera deltagaren för arbetsgivare som har medarbetare som behärskar olika språk.

 - Med rätt verktyg vill vi bidra till att alla ska ha en chans att få ett jobb. Något vi utgår ifrån är förståelse för olika individers situation, och just därför är vi så glada att vara en del av Järvaveckan som ju är experter på att sprida perspektiv som behövs för att skapa integration, säger Andreas Sillén, divisionschef Lernia Matchning.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Lernia
Lernia
WeWork, Regeringsgatan 29
111 53 Stockholm

0771-650 650https://www.lernia.se/

Om Lernia
Vi har utvecklat individers kompetens utifrån arbetsmarknadens behov i över 100 år och har bemannat den svenska arbetsmarknaden i över 20 år. Lernia omsatte 2,9 miljarder kronor 2021 och finns på över 80 orter. Vi utbildade och coachade 19 000 personer och förmedlade 10 800 bemanningskonsulter. Under året bidrog Lernia till att över 14 000 personer fick ett nytt arbete. Lernia är auktoriserat som bemannings-, utbildnings-, rekryterings- och omställningsföretag av respektive branschorganisation. Läs mer på lernia.se

Följ Lernia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lernia

Techbolagens serverhallar skapar nya jobb i Norrbotten – yrkeshögskoleutbildning ska fylla kompetensbehovet24.5.2022 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Enligt regeringens digitaliseringsstrategi ska Sverige bli bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter, en vision som kräver välfungerande mobilnät, fibernät och datacenter. Norrbotten är en av de platser där techsektorn valt att etablera serverhallar och annan digital infrastruktur och för att möta de kompetensbehov som uppstår ska utbildnings- och bemanningsaktören Lernia nu utbilda fler fiber- och nätverkstekniker i Piteå.

Bristande psykiatrisk vård i Västerbotten – ny utbildning ska trygga patientens behov17.5.2022 08:10:00 CEST | Pressmeddelande

Den psykiska ohälsan i Västerbotten ökar enligt Folkhälsomyndigheten – 4 av 10 uppgav i en undersökning i år att de upplever ångestproblematik jämfört med 3 av 10 under 2012. Samtidigt visar en ny utredning av region Västerbotten att endast 8 procent av dem som söker psykiatrisk vård får hjälp inom vårdgarantins tidsram. En bidragande faktor är enligt Arbetsförmedlingen att för få utbildas inom vårdsektorn, och därför erbjuder utbildning- och bemanningsföretaget Lernia till hösten yrkeshögskoleutbildningen “Specialistundersköterska inom psykiatri” med bas i Skellefteå.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum