Lernia

Lernia rekryterar ny affärsutvecklingschef till koncernledningen

Dela

Lernia satsar för framtiden och som ett led i att stärka företagets position på en förändrad marknad rekryteras ytterligare en nyckelperson. Patric Eklöf har anställts som ny affärsutvecklingschef. Patric kommer att sitta i koncernledningen, han kommer närmast från marknadskommunikations- bolaget Bording där han arbetat som affärsutvecklingschef.

Landskapet i utbildnings- och bemanningsbranschen håller på att ritas om, inte minst som en effekt av Arbetsförmedlingens avveckling. Rätt kompetens och erfarenhet på nyckelpositioner är en förutsättning för att satsa framåt i en omvärld med nya möjligheter. Lernia har nyligen rekryterat Anders Hvarfner som ny chef för division Utbildning och kompletterar nu med rekrytering av ny affärsutvecklingschef, allt i syfte att ytterligare stärka sin position i en kraftigt förändrad marknad.

- Jag ser att Lernia just nu genomgår stora förändringar, vilket till stor del är drivet av en tuff marknadsutveckling. I de förändringar vi ser framför oss finns många intressanta möjligheter för Lernia som med sitt breda tjänsteutbud är väl positionerat för att kunna ta till vara möjligheterna. Detta är en av flera spännande uppgifter som jag ser fram mot att arbeta med på Lernia, säger Patric Eklöf, tillträdande affärsutvecklingschef.

Patric har över 20 års erfarenhet av affärsutveckling inom en rad olika branscher. Senast från företaget Bording som specialiserat sig på marknadskommunikation och dessförinnan som chefsstrateg på tolk- och översättningsföretaget Semantix.

- En viktig målsättning för Lernia är att i tider av förändring leverera både ekonomiska resultat såväl som samhällsnytta genom vårt erbjudande inom utbildning och bemanning. Detta är en målsättning som trots vår starka marknadsposition kräver både hög kompetens och nytänkande och vi är därför väldigt glada att kunna välkomna Patric Eklöf. Med sin långa och mycket breda erfarenhet av utvecklingsarbete och att driva tillväxt kommer han att vara en stor tillgång för Lernia inte minst nu när marknaden står inför stora förändringar, säger Anders Uddfors, VD på Lernia.

Inge Lindberg fortsätter att inneha rollen som tillförordnad affärsutvecklingschef på Lernia till dess att Patric Eklöf tillträder tjänsten, vilket sker senast den 20 maj 2019.

Kontakter

Länkar

Om

Lernia
Lernia
WTC, Klarabergsviadukten 70, Hus D, Plan 5
111 64 Stockholm

0771-650 650https://www.lernia.se/

Lernia är den ledande aktören för att möta industrins kompetensbehov. Vi har utvecklat individers kompetens efter arbetsmarknadens behov i 100 år och bemannat den svenska industrin i 20 år. Lernia omsätter drygt 3 miljarder och finns på 60 orter över hela landet. 2018 utbildade vi 23 000 personer och förmedlade 11 400 bemanningskonsulter. Lernia är auktoriserat som bemannings-, utbildnings-, rekryterings- och omställningsföretag av respektive branschorganisation. Läs mer på lernia.se

Följ Lernia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lernia

Brist på kvalificerade bilmekaniker när fler och fler kör el- och hybridbilar11.4.2019 10:35:53 CESTPressmeddelande

Utvecklingen mot ett fossilfritt samhälle gör att bilar i allt större utsträckning gått ifrån bensin och diesel och enligt ett förslag från regeringen ska det inte gå att sälja nya fossildrivna bilar i Sverige 2030. Samtidigt förutspår Arbetsförmedlingen en stor brist på kvalificerade bilmekaniker med kompetens inom el-, hybrid- och gasbilar de kommande åren. Tanken är att en fordonsutbildning i Trollhättan ska hjälpa till att lösa problemet.

Lärarassistenter med integrationskompetens ska bli lösningen på lärarbristen1.4.2019 07:57:00 CESTPressmeddelande

Bristen på behöriga lärare i Norr- och Västerbotten är precis som i resten av landet stor. En effektiv lösning är nya yrken som lärarassistenter, som kan avlasta och frigöra tid för lärare och förskolelärare i deras dagliga arbete. Med en stor andel nyanlända elever blir kompetens inom svenska som andraspråk särskilt värdefull. Därför starar nu Lernia YH-utbildningen Lärarassistent med specialisering mot integration, i Piteå.

Reläskyddsspecialister ska hindra landet från att släckas ned – nu startar utbildning inom framtidsyrket i Göteborg28.3.2019 14:57:59 CETPressmeddelande

Vid ett långvarigt strömavbrott slås våra viktigaste samhällsfunktioner ut och kampen för överlevnad blir ett faktum. Få känner till yrket reläskyddsspecialist, men faktum är att det har en nyckelroll i att förhindra ett sådant krisscenario. Men det råder stor brist och därför startar nu Lernia en distansutbildning från Göteborg som ska utbilda framtidens specialister på reläskydd.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum