Lernia

Lernia rekryterar ny affärsutvecklingschef till koncernledningen

Dela

Lernia satsar för framtiden och som ett led i att stärka företagets position på en förändrad marknad rekryteras ytterligare en nyckelperson. Patric Eklöf har anställts som ny affärsutvecklingschef. Patric kommer att sitta i koncernledningen, han kommer närmast från marknadskommunikations- bolaget Bording där han arbetat som affärsutvecklingschef.

Landskapet i utbildnings- och bemanningsbranschen håller på att ritas om, inte minst som en effekt av Arbetsförmedlingens avveckling. Rätt kompetens och erfarenhet på nyckelpositioner är en förutsättning för att satsa framåt i en omvärld med nya möjligheter. Lernia har nyligen rekryterat Anders Hvarfner som ny chef för division Utbildning och kompletterar nu med rekrytering av ny affärsutvecklingschef, allt i syfte att ytterligare stärka sin position i en kraftigt förändrad marknad.

- Jag ser att Lernia just nu genomgår stora förändringar, vilket till stor del är drivet av en tuff marknadsutveckling. I de förändringar vi ser framför oss finns många intressanta möjligheter för Lernia som med sitt breda tjänsteutbud är väl positionerat för att kunna ta till vara möjligheterna. Detta är en av flera spännande uppgifter som jag ser fram mot att arbeta med på Lernia, säger Patric Eklöf, tillträdande affärsutvecklingschef.

Patric har över 20 års erfarenhet av affärsutveckling inom en rad olika branscher. Senast från företaget Bording som specialiserat sig på marknadskommunikation och dessförinnan som chefsstrateg på tolk- och översättningsföretaget Semantix.

- En viktig målsättning för Lernia är att i tider av förändring leverera både ekonomiska resultat såväl som samhällsnytta genom vårt erbjudande inom utbildning och bemanning. Detta är en målsättning som trots vår starka marknadsposition kräver både hög kompetens och nytänkande och vi är därför väldigt glada att kunna välkomna Patric Eklöf. Med sin långa och mycket breda erfarenhet av utvecklingsarbete och att driva tillväxt kommer han att vara en stor tillgång för Lernia inte minst nu när marknaden står inför stora förändringar, säger Anders Uddfors, VD på Lernia.

Inge Lindberg fortsätter att inneha rollen som tillförordnad affärsutvecklingschef på Lernia till dess att Patric Eklöf tillträder tjänsten, vilket sker senast den 20 maj 2019.

Kontakter

Länkar

Om

Lernia
Lernia
WTC, Klarabergsviadukten 70, Hus D, Plan 5
111 64 Stockholm

0771-650 650https://www.lernia.se/

Lernia är den ledande aktören för att möta industrins kompetensbehov. Vi har utvecklat individers kompetens efter arbetsmarknadens behov i 100 år och bemannat den svenska industrin i 20 år. Lernia omsätter drygt 3 miljarder och finns på 60 orter över hela landet. 2018 utbildade vi 23 000 personer och förmedlade 11 400 bemanningskonsulter. Lernia är auktoriserat som bemannings-, utbildnings-, rekryterings- och omställningsföretag av respektive branschorganisation. Läs mer på lernia.se

Följ Lernia

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Lernia

Nyanländ Märstabo gick från praktikant på pizzeria till fast anställning på lager25.2.2019 10:12:00 CETPressmeddelande

I en ny app hjälper nyanlända andra nyanlända att visa vägen till jobb och utbildning i Sverige. En av de som visar vägen är Andre Ward från Märsta. Vi får följa med på hans resan från praktikant på pizzeria till fast anställning som lagerarbetare. Join Lernia är framtagen av utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia i syfte att guida fler nyanlända till jobb och utbildning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum