Lernia

Lernia ska sätta 10 000 i jobb varje år

Dela

Genom att kommunicera målet att hjälpa 10 000 personer ut på arbetsmarknaden varje år tydliggör Lernia sitt erbjudande att bygga ett hållbart samhälle genom en inkluderande kompetensförsörjning.

Lernias affär bygger på att utveckla individen, näringslivet och samhället ur ett hållbart perspektiv. Idag drivs hållbarhetsfrågor främst från marknaden och näringslivet vilket förändrat spelplanen och ökat kraven och förväntningarna från kunder och medarbetare på en inkluderande arbetsmarknad utifrån ett mångfaldsperspektiv. För att tydligare nå ut med Lernias erbjudande kommer målet att sätta 10 000 i jobb varje år förtydligas. Cecilia Hedin, hållbarhetsansvarig på Lernia kommenterar målet:

 - Hela Lernias affär bygger på att bygga ett hållbart samhälle för individen så väl som för företagen, inte minst visar vårt mål på 10 000 i jobb på det. Jag ser fram mot att än mer få lyfta framförallt behovet av den stora utmaning Sverige står inför inom kompetensförsörjning och sätta Lernia längst fram på kartan som det företag som verkligen driver frågan utifrån både mångfald och innovation. Vi har så lång erfarenhet av detta och det är en så naturlig del av affären, så att vi ibland nästan inte tänker på att Lernias medarbetare varje dag jobbar för att matcha näringslivets behov med människors kompetens. Min förhoppning är att vi snart kan höja målet till 15 000 i jobb varje år säger Cecilia Hedin, hållbarhetsansvarig på Lernia.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Lernia
Lernia
Gustavslundsvägen 139
167 51 Bromma

0771-650 650https://www.lernia.se/

Ledande kompetenslösningar för framtidens industri
Vi har utvecklat individers kompetens utifrån arbetsmarknadens behov i över 100 år och har bemannat den svenska industrin i över 20 år. Lernia omsatte 2 miljarder kronor 2020 och finns över hela landet. Vi utbildade 11 500 personer och förmedlade 8 300 bemanningskonsulter. Lernia är auktoriserat som bemannings-, utbildnings-, rekryterings- och omställningsföretag av respektive branschorganisation. Läs mer på lernia.se.

Följ Lernia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lernia

Nu ska Linköpings arbetssökande bli hjälpta till jobb genom ny satsning7.6.2021 07:43:00 CEST | Pressmeddelande

Arbetsförmedlingens prognos för år 2021 visar på en fortsatt dramatisk ökning av arbetslösheten. Samtidigt pågår Arbetsförmedlingens reformering där utvalda privata aktörer ska ta ett större ansvar för att få människor sysselsatta. Utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia är en av dem och utökar nu sin verksamhet i Linköping med ”Rusta och Matcha” som ska hjälpa arbetssökande i jobb genom stöd och genom matchning med företag där jobben finns.

Nu ska Säffles arbetssökande bli hjälpta till jobb genom ny satsning7.6.2021 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Arbetsförmedlingens prognos för år 2021 visar på en fortsatt dramatisk ökning av arbetslösheten. Samtidigt pågår Arbetsförmedlingens reformering där utvalda privata aktörer ska ta ett större ansvar för att få människor sysselsatta. Utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia är en av dem och utökar nu sin verksamhet i Säffle med ”Stöd och matchning” som ska hjälpa arbetssökande i jobb genom stöd och genom matchning med företag där jobben finns.

Lernia på Bazaren Järvaveckan – digital monter ska fler få hjälp in i arbete25.5.2021 10:38:15 CEST | Pressmeddelande

När Järvaveckan 2021 går av stapeln i digital form är Lernia på plats för att hjälpa människor som står utan jobb eller vill byta bana i livet. Bazaren är Järvaveckans arbetsmarknadsplattform för rekrytering och utbildning, och mellan den 2-6 juni kan man i Lernias digitala monter få vägledning i jobbsökandet. Lernia har lång erfarenhet av att arbeta med personer som inte har svenska som modersmål och erbjuder en rad anpassade tjänster för gruppen.

I pandemins fotspår: ny utbildning ska svara upp mot personalbrist och hög belastning inom psykiatrin30.4.2021 10:10:07 CEST | Pressmeddelande

Andelen personer som vänder sig till psykiatrin har ökat drastiskt de senaste åren och nu varnar forskare om att pandemins sociala och ekonomiska begränsningar kan förvärra situationen för många av dem. Samtidigt råder det stor brist på utbildad personal inom psykiatrin i Västerbottens Län där anställningsbehovet överskrider antalet studieplatser. För att svara upp mot glappet öppnar utbildningsaktören Lernia i nära samarbete med Skellefteå kommun nu distansutbildningen Specialistundersköterska inom psykiatri.

Ny utbildning i Malmö ska säkra ambulansvården i region Skåne29.4.2021 07:27:00 CEST | Pressmeddelande

Skånes befolkning ökar och en direkt effekt är att man kommer behöva anställa 150 nya ambulanssjukvårdare de kommande 3-5 åren. Detta enligt beräkningar från Region Skåne. För att möta kompetensbehovet och bidra till en fungerande ambulansvård i regionen startar i höst yrkeshögskoleutbildningen Ambulanssjukvårdare i Malmö. Det är utbildningsaktören Lernia som tillsammans med Region Skåne står bakom satsningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum