Lernia

Lernia tredubblar målet med 100-klubben

Dela

Lernia överträffar återigen målet med regeringens initiativ 100-klubben och har i samarbete med Arbetsförmedlingen erbjudit över 300 nyanlända arbete eller praktik när vi summerar 2018.

När Lernia under 2016 anslöt sig till 100-klubben var det med en ambition att överträffa målet att under tre år erbjuda arbete eller praktik till minst 100 nyanlända. Redan i början på 2017 hade Lernia hjälpt 134 nyanlända att komma in på arbetsmarknaden och satte då målet att hjälpa 200 nyanlända innan perioden löper ut 2019. I slutet av 2018 hade Lernia tillsammans med Arbetsförmedlingen hjälpt över 300 personer. 

”Lernia bidrar på flera olika sätt till fler och snabbare vägar till jobb för människor som står utanför arbetsmarknaden. Att stödja 100-klubben är därför helt självklart för oss och det känns givetvis extra roligt när vi faktiskt tredubblar målet. Det visar att Lernia är en aktör att räkna med på arbetsmarknaden”, säger Anders Uddfors, vd för Lernia.

Lernia innehar med sitt resultat en fjärdeplats bland de totalt 31 företag som medverkar i initiativet.

Att man sedan förra året har tredubblat är en fantastisk insats från Lernias håll. Det vi även vet är att Lernia har erbjudit nästan alla dessa personer anställning, vilket är över förväntan. Lernia har lyckats både med kompetensförsörjning och att ta ett ansvar att integrera nyanlända på svensk arbetsmarknad. Vi ser fram emot ett fortsatt bra samarbete med Lernia”, säger Johanna Sjödin, sektionschef på Arbetsförmedlingen och ansvarig för uppföljningen av 100-klubben.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Lernia
Lernia
WTC, Klarabergsviadukten 70, Hus D, Plan 5
111 64 Stockholm

0771-650 650https://www.lernia.se/

Lernia är en av Sveriges ledande kompetenspartner inom utbildning, bemanning och omställning. Lernia utvecklar människor, företag och organisationer med rätt kompetenslösningar i arbetslivets och arbetsmarknadens alla skeden. Lernia bidrar till en bättre matchning på arbetsmarknaden och ser till att fler människor kommer i egenförsörjning och att fler företag och organisationer kan stärka sin konkurrenskraft.

Följ Lernia

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Lernia

Nyanländ Märstabo gick från praktikant på pizzeria till fast anställning på lager25.2.2019 10:12:00 CETPressmeddelande

I en ny app hjälper nyanlända andra nyanlända att visa vägen till jobb och utbildning i Sverige. En av de som visar vägen är Andre Ward från Märsta. Vi får följa med på hans resan från praktikant på pizzeria till fast anställning som lagerarbetare. Join Lernia är framtagen av utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia i syfte att guida fler nyanlända till jobb och utbildning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum