Lernia

Lernia Yrkeshögskola startar 32 utbildningar hösten 2022

Dela

Lernia beviljas 10 nya yrkeshögskoleutbildningar och växer som aktör med hela 52 pågående utbildningar under hösten 2022.

Med vår nya satsning inom Fiber- och nätverkstekniker i Piteå är vi först i att på yrkeshögskolenivå rikta oss mot Sveriges nya basindustri, datacenter. Även den nya utbildningen Specialistundersköterska inom laboratoriemedicin i Stockholm är unik i sitt slag. Lernia växer även geografiskt och etablerar sin yrkeshögskola på tre nya orter; Skara, Åseda och Örebro.

- Vi är glada och stolta över att få förnyat förtroende att fortsätta bidra till Sveriges kompetensförsörjning som en av de största aktörerna inom yrkeshögskolan. Yrkeshögskoleutbildningar är en viktig utbildningsform för tillväxt och vi fortsätter att stärka vår position inom våra utbildningsområden. Extra kul är de helt nya utbildningarna där vi är först med en yrkeshögskoleutbildning inom fiber och nätverk. Specialistundersköterska inom laboratoriemedicin är extra aktuell med tanke på pågående pandemi och fyller ett stort behov inom vården, säger Ulla Gustafsson, verksamhetschef Lernia Yrkeshögskola.

Utbildningar som startar hösten 2022

Apotekstekniker, Sundsvall och Linköping
Ambulanssjukvårdare, Luleå och Malmö
Automationstekniker - inriktning drift och underhåll av digitala produktionssystem, Västerås
Certifierad CNC-tekniker, Ronneby
Certifierad produktionstekniker, Trollhättan och Västervik
Cloud and IT-Infrastructure engineer, Stockholm
Elkraftsingenjör, Linköping
Fiber- och Nätverkstekniker, Piteå
Hälso- och sjukvårdsadministratör, Malmö
Internationell svetsspecialist, Trollhättan/Ronneby
Internationell vindkraftstekniker, Sundsvall, Piteå, Skara och Åseda
Lärarassistent med specialisering inom integration, Malmö, Piteå, Stockholm och Örebro
Medicinsk sekreterare, Luleå och Östersund
Mejeritekniker, Götene
Reläskyddsspecialist, Göteborg
Socialpedagog, Piteå
Specialistundersköterska inom Laboratoriemedicin, Stockholm
Specialistundersköterska inom psykiatri, Skellefteå
Systemutvecklare i Java och JavaScript, Piteå
Systemutvecklare inriktning automation för Smart, Säker och Hållbar livsmedelsproduktion, Kalmar
Undersköterska med specialistutbildning inom anestesi, operation och intensivvård, Malmö
Ventilationsingenjör, Borlänge, Piteå och Kalmar

9 av 10 studerande som har läst en yrkeshögskoleutbildning och tagit examen får jobb. Lernia erbjuder en bredd av yrkeshögskoleutbildningar inom olika yrken, geografi och distans. Från och med den 15 februari går det att söka utbildningarna på: www.lernia.se/yh

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Lernia
Lernia
WeWork, Regeringsgatan 29
111 53 Stockholm

0771-650 650https://www.lernia.se/

Lernia levererar ledande kompetenslösningar för framtidens industri. Vi har utvecklat individers kompetens efter arbetsmarknadens behov i 100 år och bemannat den svenska industrin i 20 år. Lernia omsatte 2,7 miljarder kronor 2019 och finns över hela landet. 2019 hade vi 4 876 medarbetare. Vi utbildade 15 000 personer och förmedlade 10 000 bemanningskonsulter. Lernia är auktoriserat som bemannings-, utbildnings-, rekryterings- och omställningsföretag av respektive branschorganisation.

Följ Lernia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lernia

Stora industrisatsningar skapar jobbtillfällen – industriteknisk utbildning startar i Skellefteå för att möta efterfrågan15.12.2021 07:30:00 CET | Pressmeddelande

Inom de närmsta åren ska svensk industri bli grön och regeringen räknar med över 10000 nya arbetstillfällen i norra Sverige, varav Northvolts etablering i Skellefteå står för en del. Nu har utbildnings- och bemanningsbolaget Lernia fått i uppdrag av Arbetsförmedlingen att erbjuda industriteknisk utbildning i Skellefteå för att möta den framtida efterfrågan på kompetens. Utbildningen startar 1 februari 2022 och kommer att ha 30 utbildningsplatser.

Lernias delårsrapport 1 januari – 30 september 2021: Högre intäkter och ett förstärkt resultat28.10.2021 16:23:41 CEST | Pressmeddelande

Koncernens nettoomsättning för delårsperioden var 51 procent högre jämfört med samma period föregående år och rörelseresultatet före jämförelsestörande poster för delårsperioden uppgick till 113 (-18) mkr. Nettoomsättningen för tredje kvartalet ökade med 72 procent jämfört med samma kvartal föregående år och uppgick till 583 (338) mkr. Rörelseresultatet före jämförelsestörande poster för kvartalet uppgick till 47 (10) mkr.

Stora satsningar på nya jobb runt om i landet – men få svenskar beredda att flytta25.10.2021 07:25:55 CEST | Pressmeddelande

Statliga och privata storsatsningar på jobb utanför storstadsregionerna förväntas ge tusentals nya arbetstillfällen framöver, inte minst i norra Sverige. Nu vill företagen och regeringen få arbetssökande att flytta dit jobben finns, men enligt en ny nationell undersökning av Demoskop på uppdrag av Lernia är få svenskar villiga att flytta för jobb. Endast tre av tio uppger att det är något man är beredd att göra. Mest benägna att flytta är unga, 47 procent i åldrarna 18-32 år svarar ja på frågan, och i gruppen unga män är det ännu fler, 53 procent, som kan tänka sig det.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum