Lernia

Lernia Yrkeshögskola växer och startar 27 nya utbildningar

Dela

Lernia beviljas 17 nya yrkeshögskoleutbildningar, tillsammans med de 10 starterna som är beviljade sedan tidigare storsatsar Lernia med hela 27 starter hösten 2021.

Lernia Yrkeshögskola
Lernia Yrkeshögskola

Helt nya utbildningar är Agil systemutvecklare i Java och Javascript, Systemutvecklare inriktning automation för Smart, Säker och Hållbar livsmedelsproduktion, Specialistundersköterska inom psykiatri och Certifierad CNC-tekniker. Lernia etablerar även sin yrkeshögskola på fyra nya orter; Kalmar, Skellefteå, Ronneby och Borlänge. Förutom de 27 starterna i höst kommer Lernia även starta ett antal korta utbildningar under året.

- Vi är glada och stolta att Lernia får fortsätta att bidra till Sveriges kompetensförsörjning som en av de största aktörerna inom Yrkeshögskolan. Yrkeshögskoleutbildningar är en viktig utbildningsform för tillväxt och vi fortsätter att stärka vår position inom våra utbildningsområden. Extra glädjande är att vi har fått flera omgångar beviljade på alla starterna vilket stärker vår position ytterligare framåt, säger Ulla Gustafsson, verksamhetschef Lernia Yrkeshögskola.

Utbildningar som startar hösten 2021

 • Agil systemutvecklare i Java och JavaScript - Piteå
 • IT-Infrastructure and cloud engineer - Stockholm
 • Systemutvecklare inriktning automation för Smart, Säker och Hållbar livsmedelsproduktion - Kalmar
 • Apotekstekniker -  (distans) Sundsvall och Linköping
 • Specialistundersköterska inom psykiatri  - (distans) Skellefteå
 • Lärarassistent med specialisering inom integration - (distans) Stockholm, Malmö, Piteå
 • Certifierad CNC-tekniker - (distans) Ronneby
 • Certifierad produktionstekniker -  (distans) Trollhättan och Västervik
 • Mejeritekniker - Götene
 • Reläskyddsspecialist - (distans) Göteborg
 • Ventilationsingenjör - (distans) Borlänge, Kalmar, Piteå
 • Ambulanssjukvårdare – Luleå och Malmö
 • Automationstekniker - inriktning drift och underhåll av digitala produktionssystem - Västerås
 • Elkraftsingenjör - Linköping
 • Hälso- och sjukvårdsadministratör - Malmö
 • Internationall vindkraftstekniker – Sundsvall och Piteå
 • Internationell svetsspecialist - Trollhättan/Ronneby
 • Medicinsk sekreterare - Luleå, Östersund
 • Socialpedagog (distans) Piteå

9 av 10 studerande som har läst en yrkeshögskoleutbildning och tagit examen får jobb. Lernia erbjuder en bredd av yrkeshögskoleutbildningar inom olika yrken, geografi och distans. Från och med den 15 februari går det att söka utbildningarna på: www.lernia.se/yh

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Lernia Yrkeshögskola
Lernia Yrkeshögskola
Ladda ned bild

Länkar

Om

Lernia
Lernia
Gustavslundsvägen 139
167 51 Bromma

0771-650 650https://www.lernia.se/

Lernia levererar ledande kompetenslösningar för framtidens industri. Vi har utvecklat individers kompetens efter arbetsmarknadens behov i 100 år och bemannat den svenska industrin i 20 år. Lernia omsatte 2,7 miljarder 2019 och finns över hela landet. 2019 hade vi 4 876 medarbetare. Vi utbildade 15 000 personer och förmedlade 10 000 bemanningskonsulter. Lernia är auktoriserat som bemannings-, utbildnings-, rekryterings- och omställningsföretag av respektive branschorganisation.

Följ Lernia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lernia

Utbildning i Piteå ska bidra till att nå de nya vindkraftsmålen26.2.2021 13:42:57 CETPressmeddelande

Nu öppnar anmälan till yrkesutbildningen Internationell vindkraftstekniker i Piteå. Det sker samtidigt som regeringens beslut om att bygga ut de havsbaserade vindkraftverken. Det är utbildnings- och bemanningsbolaget Lernia som tillsammans med Piteå kommun erbjuder utbildningen som är en viktig pusselbit för att rätt kompetens ska finnas på plats när de nya vindkraftverken installeras. Internationella energirådet (IEA) menar att havsbaserad vindkraft kommer vara avgörande för den gröna energiomställningen i världen, en anledning till att utbildningen har ett internationellt fokus.

Utbildning i Kalmar ska bidra till en hållbar livsmedelsbransch i regionen25.2.2021 07:58:00 CETPressmeddelande

Digitalisering och automatisering blir allt viktigare beståndsdelar i samhällets utveckling – inte minst i livsmedelsbranschen där allt fler mejerier och lantbruk digitaliseras. I dagsläget är det brist på systemtekniker med rätt kompetens och därför erbjuder det statliga utbildnings- och bemanningsbolaget Lernia nu utbildningen Systemutvecklare inriktning automation för smart, säker och hållbar livsmedelsproduktion, en tvåårig yrkesutbildning med bas i Kalmar.

Ny satsning ska hjälpa Eskilstunas arbetssökande till jobb12.2.2021 07:29:00 CETPressmeddelande

Med ett tuffare läge på arbetsmarknaden har behovet av arbetsmarknadsåtgärder aldrig varit större. En del i Arbetsförmedlingens reformering är att utvalda privata aktörer ska ta ett större ansvar för detta. Utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia är en av de utvalda aktörerna och utökar nu sin verksamhet i Eskilstuna med ”Stöd och matchning” som ska hjälpa arbetssökande genom stöd och genom matchning med företag där jobben finns.

Ny satsning ska hjälpa Gislaveds arbetssökande till jobb10.2.2021 07:23:00 CETPressmeddelande

Med ett tuffare läge på arbetsmarknaden har behovet av arbetsmarknadsåtgärder aldrig varit större. En del i Arbetsförmedlingens reformering är att utvalda privata aktörer ska ta ett större ansvar för detta. Utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia är en av de utvalda aktörerna och utökar nu sin verksamhet i Gislaved med ”Stöd och matchning” som ska hjälpa arbetssökande genom stöd och genom matchning med företag där jobben finns.

Ny satsning ska hjälpa Ljungbys arbetssökande till jobb25.1.2021 07:35:00 CETPressmeddelande

Med ett tuffare läge på arbetsmarknaden har behovet av arbetsmarknadsåtgärder aldrig varit större. En del i Arbetsförmedlingens reformering är att utvalda privata aktörer ska ta ett större ansvar för detta. Utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia är en av de utvalda aktörerna och utökar nu sin verksamhet i Ljungby ”Stöd och matchning” som ska hjälpa arbetssökande genom stöd och genom matchning med företag där jobben finns.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum