Lernia

Lernias delårsrapport januari–mars 2019: Lägre intäkter och resultat för Lernia

Dela

Lernias intäkter för första kvartalet minskade med sjutton procent till 727 (878) mkr. Främsta förklaringen är lägre intäkter från Arbetsförmedlingens upphandlade utbildningstjänster samt en större bemanningskund där konsulterna enligt plan gått över till fast anställning hos kunden.

Året har inletts med minskade intäkter och lägre rörelseresultat jämfört med samma period föregående år. Även om de besparingsåtgärder vi genomförde 2018 gett effekt under kvartalet så gör den minskade efterfrågan av arbetsmarknadsutbildningar kombinerat med avmattningen inom bemanningsbranschen att vi kommer att vidta åtgärder för att ytterligare anpassa Lernias kostnadsstruktur, säger Anders Uddfors, vd för Lernia.

Rörelseresultatet för första kvartalet uppgick till -10 (5) mkr. Besparingsprogrammets positiva effekter på rörelseresultatet väger inte upp för hela volymminskningentappet. Koncernens resultat efter skatt för första kvartalet uppgick till -7 (3) mkr.

Läs rapporten i sin helhet här.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Lernia
Lernia
WTC, Klarabergsviadukten 70, Hus D, Plan 5
111 64 Stockholm

0771-650 650https://www.lernia.se/

Lernia är den ledande aktören för att möta industrins kompetensbehov. Vi har utvecklat individers kompetens efter arbetsmarknadens behov i 100 år och bemannat den svenska industrin i 20 år. Lernia omsätter drygt 3 miljarder och finns på 60 orter över hela landet. 2018 utbildade vi 23 000 personer och förmedlade 11 400 bemanningskonsulter. Lernia är auktoriserat som bemannings-, utbildnings-, rekryterings- och omställningsföretag av respektive branschorganisation. Läs mer på lernia.se

Följ Lernia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lernia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum