Lexus Sverige

LEXUS YACHT LY 650 I PRODUKTION - FÖRSTA BILDERNA

Dela

Lexus förbereder sig för en resa på vattnet. Nu ger företaget en första glimt av den nya lyxyachten LY 650 där designspråket L-finesse för första gången tas bortom bilvärlden.

Efter konceptet Lexus Sport Yacht Concept tar nu lyxyachten LY 650 över. Serieproduktionen är redan igång hos Marquis Yachts som valts ut att göra denna drömlika vision till verklighet. Med sin stora erfarenhet och enastående kunskap kommer Marquis Yachts att bygga, sälja och serva LY 650 tillsammans med Lexus. Företaget har båtbyggare med över 30 års erfarenhet och inom Marquis Yachts finns en unik känsla för hantverksmässig skicklighet, modern teknik och inspirerande design. Tillsammans med Lexus välkända hantverkspersoner Takumi kompletterar företagen varandra perfekt för enastående hantverk.

I filmen nedan ger Lexus en första glimt av det allra första exemplaret som just nu tillverkas av Marquis Yachts vid deras anläggning i Pulaski i USA. Det första färdigbyggda exemplaret av LY 650 väntas ha global debut under andra halvåret 2019.

Specifikationer (preliminära värden)
Längd: 19,96 m (65,5 fot)
Bredd: 5,72 meter (18,8 fot)
Motorer: Dubbla 800-hästars IPS-motorer
Bränslekapacitet: 3 785 liter (1 000 gallon)
Vattenkapacitet: 852 liter (225 gallon)
Spillvatten: 643 liter (170 gallon)
Hytter: 3 st
Sovplatser: 6 st

Personer som är intresserade av att köpa en Lexus LY 650 ska kontakta Matthew Vetzner, Vice President of Marketing, Marquis-Larson Boat Group, +1 920.822.3214, mvetzner@marquis-larson.com 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Lexus Sverige
Lexus Sverigehttp://www.lexus.se

Omtänksamhet, hantverksskicklighet och innovation är tre av ledorden som genomsyrat lyxbilsföretaget Lexus sedan det grundades 1989. I dag finns Lexus representerat på 90 marknader runt om i världen och det är genom design och passion som Lexus effektiviserar och skapar extraordinära upplevelser även långt utanför bilvärlden.

Lexus ingår i Toyota Motor Corporation och 99 % av Lexus försäljning i Sverige är elhybrider.

Följ Lexus Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lexus Sverige

Lexus Electrified: Premiär för framtidens elbilar från Lexus23.10.2019 05:00:00 CESTPressmeddelande

På Tokyo Motor Show presenterar Lexus i dag sin vision ”Lexus Electrified”, som beskriver elektrifieringen av företagets framtida fordon. Det första exemplet är den batteridrivna elbilen Lexus LF-30 Electrified Concept, som får världspremiär på mässan. Med avancerad självkörande teknik, utsläppsfri prestanda och en rad unika innovationer ger den en försmak av det kommande decenniets elektrifierade Lexus-bilar.

Premiär för nya Lexus LY 650: En yacht för extraordinära upplevelser8.10.2019 11:46:54 CESTPressmeddelande

En 65 fot lång yacht, baserad på konceptbåten Lexus Sport Yacht Concept från 2017, med unik design och superb prestanda – och Lexus senaste bidrag för att erbjuda nya innovativa och enastående upplevelser bortom bilvärlden. Genom avancerad teknik och hantverksskicklighet har Lexus, tillsammans med Marquis Yachts, skapat en upplevelse för att överträffa förväntningarna – även till sjöss. Det är en yacht som fångar Lexus CRAFTED-filosofi med största vikt på detaljer och omtänksamhet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum