Huddinge kommun - politik

Liberalerna: Huddinge behöver en ny idrottshall med publikkapacitet

Dela

Liberalerna Huddinge har länge drivit frågan om en ny modern simanläggning och nu är den nya hallen äntligen på väg att infrias. Det aktualiserar också frågan om hur vi kan skapa bästa möjliga förutsättningar för de andra idrotterna som huserar i Huddingehallen.

Bo Källström (L), kommunalråd med ansvar för kultur- och fritidsfrågor.
Bo Källström (L), kommunalråd med ansvar för kultur- och fritidsfrågor.

Sedan Huddingehallen började byggas har kommunen mer än fördubblats befolkningsmässigt och det finns ett stort behov av idrottsanläggningar för kommunens många idrottsföreningar. Huddinge saknar också en idrottshall med tillräcklig publikkapacitet för matchspel i de högsta serierna.

Därför föreslår Huddingeliberalerna att kommunen i samband med projekteringen av den nya simanläggningen också påbörjar planerandet av en ny idrottshall i anslutning till simanläggningen. En idrottshall med publikkapacitet nog för spel i de högsta serierna inom handboll, basket och innebandy. I planeringen ingår också att säkerställa behoven för övriga föreningar som är verksamma i Huddingehallen idag, antingen i den nya hallen eller i andra lokaler.

En ny simhall och ny idrottshall innebär också att utvecklingen av området kring Kvarnbergsplan kan intensifieras. Nya bostäder, verksamhetslokaler och trivsam utemiljö innebär att området blir attraktivare och bidrar till finansieringen av de nya idrottsanläggningarna.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bo Källström (L), kommunalråd med ansvar för kultur- och fritidsfrågor.
Bo Källström (L), kommunalråd med ansvar för kultur- och fritidsfrågor.
Ladda ned bild

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum