Huddinge kommun - politik

Liberalerna: Huddinge behöver fler ridskoleplatser

Dela

Ridning är en av de mest populära idrotterna i Huddinge och det finns långt många fler som skulle vilja rida än som i dagsläget får möjligheten.

Bo Källström (L), kommunalråd med ansvar för kultur- och fritidsfrågor
Bo Källström (L), kommunalråd med ansvar för kultur- och fritidsfrågor

Våra ridskolor vittnar om långa köer och en flerårig väntetid för att börja på ridskolan.

Många, speciellt kvinnor, vittnar om den betydelse som ridningen och ridskolan har haft för deras personliga utveckling. Förutom själva ridningen har ridskolan bidragit till att utveckla ansvarstagande, vänskap och självtillit. Egenskaper de har och har haft stor nytta av senare i studie- och yrkesliv.

För att ge fler barn och unga möjligheten att uppleva allt det goda som ridsporten för med sig vill Liberalerna i Huddinge utöka antalet ridskoleplatser i kommunen. Vi vill ge berörda förvaltningar i uppdrag att ta fram en behovsbild och olika alternativ för hur vi bäst kan tillfredsställa behovet. Vi är öppna för att öka kapaciteten på befintliga ridskolor såväl som för en helt ny ridskola.

I bedömningen av behovet av ridskolekapacitet i kommunen ska även hänsyn tas till behovet av ridskolekapacitet för barn och unga med olika funktionsvariationer.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bo Källström (L), kommunalråd med ansvar för kultur- och fritidsfrågor
Bo Källström (L), kommunalråd med ansvar för kultur- och fritidsfrågor
Ladda ned bild

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum