Huddinge kommun - politik

Liberalerna: Huddinge ska ha Sveriges bästa skolor

Dela

Huddinges skolor är bra skolor men det finns utmaningar. Vi tycker inte att det räcker att ha bra skolor, vi ska ha de bästa skolorna.

Bo Källström (L) kommunalråd.
Bo Källström (L) kommunalråd.

Det är ett ambitiöst mål men på intet sätt ouppnåeligt. Det är inte heller ett mål vi kommer att nå genom ett mål- och budgetbeslut i november. Det krävs ett mångårigt utvecklingsarbete där lärare, skolledningar, förvaltning och politiken är överens om målsättningen och hur vägen dit ser ut.

En grundförutsättning för att nå målet om Sveriges bästa skolor är att Huddinge kommun har förutsättningarna att rekrytera, utveckla och behålla Sveriges bästa lärare och Sveriges bästa skolledare.

Därför går Huddingeliberalerna till val med följande förslag till 2023 års mål- och budgetbeslut.

  • 30 miljoner öronmärks för att utveckla och behålla vår skickliga lärarkår.
  • 30 miljoner öronmärks för att rekrytera nya skickliga kollegor till våra nuvarande lärare.
  • 3 miljoner avsätts för arbetet att ta fram en strategi för hur Huddinge kommun ska ha Sveriges bästa skolor senast 2030.

Vi ska inte föregripa den kommandestrategin, men centrala inslag i strategin kommer att vara utökat kollegialt lärande, minskad administrativ arbetsbörda, högre lärartäthet, optimala klasstorlekar, särskilda undervisningsgrupper, resursskola och spettsklasser.

Tillsammans kan vi skapa Sveriges bästa skolor.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bo Källström (L) kommunalråd.
Bo Källström (L) kommunalråd.
Ladda ned bild

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum