Huddinge kommun - politik

Liberalerna: Kolloverksamhet – för juniorer och seniorer

Dela

Allt för många lider av ensamhet under sommartider. När kompisarna är på semester sitter vissa barn ensamma hemma och längtar efter något att göra. När barn och barnbarn åker till sommarstugan sitter mor- och farföräldrar hemma i en kvav och varm lägenhet mer eller mindre isolerade.

Bo Källström (L), kommunalråd.
Bo Källström (L), kommunalråd.

Det här är två exempel på ofrivillig ensamhet som vi måste komma till rätta med. Både barn och årsrika borde ha möjligheten att till hösten sitta och minnas tillbaka på en sommar fylld med glädje, upplevelser och gemenskap.

Ofrivillig ensamhet är ett gissel som förutom det personliga lidandet har utvecklats till att bli ett reellt samhällsproblem. Sysslolösa ungdomar kan ställa till ofog och riskerar att rekryteras av kriminella gäng. Äldres hälsa påverkas negativt av ensamheten och kan leda till depression, fysiska åkommor och i värsta fall självmord.

- I Huddinge kan du välja att vara själv men du ska aldrig behöva vara ensam. Därför vill Liberalerna se över möjligheten att erbjuda sommarkollo för både gammal som ung. För att motverka våld och kriminalitet och för en bättre folkhälsa, säger Bo Källström (L), kommunalråd med ansvar för kultur- och fritidsfrågor.

Liberalerna i Huddinge föreslår att Huddinge kommun utreder förutsättningarna för att erbjuda unga och äldre Huddingebor möjligheten att åka på sommarkollo.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bo Källström (L), kommunalråd.
Bo Källström (L), kommunalråd.
Ladda ned bild

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum