Liberalerna nominerar gruppledare och kommunalråd

Dela

På kvällens föreningsmöte i Liberalerna Huddinge nominerades Nicholas Nikander och Bo Källström till två ledande poster för Liberalerna i Huddinge.

Bo Källström, 57 år, nomineras till gruppledare och ansvarig för övergripande frågor. Bo är sedan tidigare även ordförande i Kultur- och fritidsnämnden. Bo Källström bor i Gladö kvarn.

Nicholas Nikander, 25 år, nomineras till kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnad. Nicholas har fram till nu varit Kommunfullmäktiges ordförande i Nynäshamn samt politisk sekreterare för Liberalerna i Huddinge. Nicholas håller just nu på att flytta till Huddinge.

-          Bosse och Nicholas kommer att bli ett bra team som kan leda Liberalerna i Huddinge och fortsätta arbetet med att utveckla framtidens Huddinge, säger Chris Smith, sammankallande i partiets nomineringskommitté.

-          Jag är mycket glad över att få detta förtroende och ser fram emot att leda Liberalerna Huddinges fullmäktigegrupp samtidigt som jag får arbeta med de frågor jag brinner. Bra förutsättningar för Huddinges föreningsliv, att unga ska ha ett bra utbud av aktiviteter och att kulturen ska få mer plats i Huddinge, säger Bo Källström (L).

-          Jag har fått följa Malins arbete med samhällsbyggnadsfrågor på nära håll under många år och ser verkligen fram emot att fortsätta det goda arbete Malin gjort för att göra det attraktivt att bygga och investera i Huddinge. Jag ser också fram emot att flytta till Huddinge, något jag funderat över en tid, säger Nicholas Nikander (L).

Kommunfullmäktige väntas fatta beslut om den 23 mars och Bo Källström och Nicholas Nikander tillträder sina nya roller den 1 april.

Nyckelord

Kontakter

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum