Liberalerna reagerar på Åkessons utspel – startar flyktinginsamling

Dela

Liberalerna i Huddinge har reagerat på SD-ledaren Jimmie Åkessons utspel med att dela ut flygblad vid den grekiska gränsen. Partiets lokalavdelning startar nu en insamling till flyktingar.

Jimmie Åkesson har fått stor uppmärksamhet i samband med att han har delat ut flygblad vid gränsen till Grekland. Budskapet är att Sverige är fullt och att det inte är någon idé för flyktingar att söka sig hit. Liberalerna Huddinge frågar sig om det är det som är innebörden i att hjälpa folk på plats.
– Flyktingar behöver filtar, kläder och förnödenheter, inte Jimmie Åkessons flygblad, säger partiets nya gruppledare Bo Källström (L).
Nu har Liberalerna Huddinge startat en insamling till FN:s flyktingorgan UNHCR på partiet facebooksida, som svar på Åkessons utspel. Hittills har 7600 kronor samlats in.

Nyckelord

Kontakter

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum