Huddinge kommun - politik

Liberalerna vill ha ett vänortssamarbete med en stad i Ukraina

Dela

Sedan snart två månader tillbaka rasar ett fruktansvärt anfallskrig mot Ukraina. Den fria, demokratiska världen måste visa sitt stöd på alla tänkbara sätt. Som kommun har vi möjlighet att nå ut internationellt genom ett vänortssamarbete och nu är det dags att Huddinge kommun agerar. Liberalerna vill att en ukrainsk kommun blir vänort till Huddinge.

Huddinge kommun kan genom att utse en ukrainsk kommun till vänort göra en insats för befolkningen i Ukraina. Vi har alla sett hur den ryska krigsmaskinen har ödelagt stora delar av Ukraina. Genom att ställa kommunens kunnande till förfogande när återuppbyggnaden av Ukraina påbörjas kan Huddinge kommun på ett aktivt sätt stödja ett demokratiskt och frihetsälskande folk.                                                                                                    

Vi vet i dagsläget inte hur länge kriget kommer att pågå eller hur det kommer att utvecklas. Det vi vet är att många ukrainska städer bombas sönder och samman. Odessa lär inte vara ett undantag. Därför måste vi agera för att visa den ukrainska befolkningen, och särskilt alla barn, att de inte är ensamma.                                                              

Mot denna bakgrund uppmanar Liberalerna Huddinge kommunstyrelsen att inleda en process för att möjliggöra ett vänortssamarbete mellan Huddinge och en ukrainsk kommun.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum