Lidl Sverige

Lidl bevarar fridlyst vattensalamander – bygger ny butik i Eslöv

Dela
Nu står det klart att Lidl Sverige får grönt ljus att etablera sin första butik i Eslöv kommun. Ett projekt som försenats sedan en fridlyst vattensalamander upptäckts i närområdet. Nu förvärvar Lidl Sverige marken i kommunen samtidigt som livsmedelskedjan bevarar vattensalamanderns habitat. Butiken beräknas öppna under 2024–2025.

De senaste fem åren har Lidl Sverige vuxit snabbare än övriga i branschen. Nu fortsätter Lidl att växa i Sverige. Efter en lång och utdragen process förvärvades nu den efterlängtade marken i Eslöv och en första butik kan etableras i kommunen. Marken, som är belägen nära ett kommande bostadsområde vid Bergarondellen, är 9 000 kvm stor och Lidl planerar att bygga en butik med en försäljningsyta på 1 400 kvm.

På uppdrag av Lidl görs inför varje projektstart en geoteknisk undersökning. Med anledning av en märgelgrav i närheten av marken där Lidl planerar den nya butiken i Eslöv, gjordes en utökad undersökning där experter upptäckte individer av såväl stor som liten salamandergroda. Vid undersökningen upptäckte experter såväl stor som liten salamandergroda. En upptäckt som tillfälligt satte stopp för detaljplanen då groddjuren är utrotningshotade och fridlysta. Efter en omfattande utredning kommer Lidl nu att vidta flertalet nödvändiga skyddsåtgärder för att skydda och bevara grodarten, däribland bygga ett vattensalamanderhotell som säkerställer grodartens fortplantning.

– Den här etableringen har varit mycket efterlängtad för oss men framför allt för våra kunder. Med den nya butiksöppningen hoppas vi kunna erbjuda Eslövsborna både delikatesser från hela världen och svenska varor av högsta kvalitet till branschens lägsta pris. Som en bonus får vi nu vara med att bevara dessa vattensalamandrar som befinner sig i området, säger Petra Wahlström, Fastighetschef Malmö på Lidl Sverige.

Lidl Sverige har förvärvat totalt tre fastigheter i Eslöv och butiken kommer att byggas utifrån Lidls nya butikskoncept. Den nya butiken kommer att utrustas med solceller på taket samt erbjuda en stor parkering inklusive ett antal laddplatser för elbilar.

Under de senaste åren har Lidl Sverige rustat upp de befintliga butikerna genom ombyggnationer och renoveringar. I butiker som byggts utifrån Lidls butikskoncept står ljusa och luftiga lokaler i fokus med hänsyn till miljö och klimat. Butiker som miljöcertifieras, förses med solceller samt ekozoner för att bevara tomtens biologiska mångfald.

Nyckelord

Kontakter

Vid övriga frågor (kundtjänst)

http://www.lidl.se

Tel:020-190 80 70

Bilder

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 204 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidl agerar för att dämpa inflationen – sänker och fryser priset på över hundra varor22.3.2023 16:45:00 CET | Pressmeddelande

Det senaste året har priserna på livsmedel rusat i höjden. Inflationstakten för livsmedel var enligt SCB 22 procent i februari, något som direkt slår mot de svenska hushållen. För att stötta svenska hushåll i dessa tuffa tider, inför Lidl Sverige nu ett lägre fast pris på över hundra varor. Med start måndagen den 27 mars sänks och låses därför priset på ett stort antal varor, listan över produkter kommer att utökas under de närmaste veckorna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum