Frölunda Torg

Lidl etablerar sig på Frölunda Torg

Dela

Lidl öppnar nytt på Frölunda Torg. Den stora dagligvaruhandelkedjan, med nära 200 butiker i hela landet, beräknar öppna under årets sista kvartal. – Våra besökare har efterfrågat ytterligare en livsmedelsaktör, nu stärks vår attraktionskraft, säger Anders Strand, Centrumchef Frölunda Torg, som trots en tuff vår kan glädjas åt ett stort antal nyetableringar i år.

Våren har bjudit på flera nytillskott på Frölunda Torg och senare i år kommer en riktigt tung aktör att etablera sig på köpcentrumet – Lidl. Dagligvarukedjan som finns i hela landet med närmare 200 butiker väljer alltså att öppna nästa butik på Frölunda Torg. 

- Frölunda är ett av våra mest prioriterade områden och våra nuvarande butiker i stadsdelen går väldigt bra. Därför känns det fantastiskt roligt och spännande att Frölunda Torg, ett av Sveriges största köpcentrum, blir platsen för nästa Lidl-butik i Göteborgsområdet. Att Frölunda som stadsdel dessutom är inne i en spännande utvecklingsfas gör det till ett än bättre och viktigare läge för oss. Jag ser fram emot att bygga vidare på vår starka tillväxt i Göteborg, säger Christoffer Wennergren, fastighetschef på Lidl Sverige.

Lidls nya butik är i två plan med entréplan i bästa läge vid spårvagnshållplatsen, vid en av det mest besökta entréerna på köpcentrumet. En rulltrappa eller hiss tar besökare en våning ned till den hela 2 200 kvadratmeter stora butikslokalen som tidigare hyste Frölunda Bowling. Lidls nya butik kompletterar och förstärker Frölunda Torgs breda utbudsmix av livsmedelsaktörer:

– Vi har under många år haft önskemål från våra besökare om ytterligare en livsmedelsaktör, det är därför mycket glädjande att kunna erbjuda ett ytterligare utökat sortiment inom livsmedel. Lidl kompletterar vårt redan stora utbud, vilket stärker Frölunda torgs attraktionskraft och driver besökstrafik på daglig basis, säger Anders Strand, Centrumchef Frölunda Torg.

Lidl har som ambition att öppna innan årsskiftet. De första Lidl-butikerna i Sverige öppnade redan i september 2003, och sedan dess har dagligvaruhandelkedjan vuxit successivt i hela landet.

– Våren har onekligen varit tuff många köpcentrumen i landet, därför är det extra roligt att även belysa att Frölunda Torg haft flera nyetableringar under våren. Öppnat hittills i år har restaurangen Glenn Sportsbar, skokedjan Skechers samt zoobutiken Arken Zoo, säger Anders Strand, som också emotser tre nya etableringar efter sommaren:

– Våra besökare kan även se fram emot att den orientaliska livsmedelskedjan Miniprice och kafeét Greek Pastry öppnar under årets tredje kvartal, tätt följt av Lidls öppning under årets sista kvartal.

Bilder

Ladda ned bild
Lidl öppnar ny butik på Frölunda Torg mot slutet av året.
Lidl öppnar ny butik på Frölunda Torg mot slutet av året.
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Frölunda Torg
Frölunda Torg

421 42 Västra Frölunda

http://frolundatorg.se/

Frölunda Torg är ett av Göteborgs största och samtidigt mysigaste köpcentrum beläget i närheten av havet och stadens södra skärgård. Här finns ca 200 butiker, ett brett utbud av välkända varumärkesaffärer, marknadsledande kedjor och små specialbutiker under ett tak. Bilparkering är fri i tre timmar och spårvagn och buss stannar precis utanför entrén.

Välkommen!

Följ Frölunda Torg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Frölunda Torg

Tre nytillskott på Frölunda Torg i vår23.4.2020 09:33:46 CESTPressmeddelande

Coronakrisen har drabbat inte minst restaurangnäringen – men Glenn Sportsbar har nu öppnat på köpcentrumet Frölunda Torg i Göteborg. Därmed får det redan stora utbudet av restauranger ett välkommet nytillskott. – Att vi nu kan bredda utbudet med en sportbar känns både efterlängtat och spännande, säger Tobias Heurlin, biträdande Centrumchef Frölunda Torg. Två nya butiker öppnar även inom kort på köpcentrumet: skokedjan Skechers och zoobutiken Arken Zoo.

Unik energianläggning på Frölunda Torg invigd: producerar nio andelar energi för varje andel köpt elenergi16.10.2019 08:30:00 CESTPressmeddelande

Frölunda Torgs gröna jätteinvestering i förnybar energi, Geo Sol, invigdes nyligen i närvaro av politiker från miljö- och klimatnämnden i Göteborgs stad. – Vi producerar nästan nio andelar energi för varje andel köpt elenergi. Vi har hittills producerat över 1100 MWh energi i form av värme, kyla, tappvarmvatten och elektricitet från solcellerna, säger Henrik Pihlblad, teknisk chef Skandia Fastigheter.

Prestigeladdade nomineringar för Frölunda Torg25.9.2019 16:05:10 CESTPressmeddelande

Frölunda Torg är nominerade i två prestigefulla kategorier i NCSC Sweden Awards, Best Marketing Campaign för en av köpcentrumets besökare framröstad pop-up-butik och Best Innovation för det unika klimatprojektet GeoSol. – Det är ett kvitto på att vi gör ett bra arbete på områden som är oerhört viktiga för oss – kundens upplevelse och hållbarhetsarbete, säger Johanne Gabrielson, marknadschef Frölunda Torg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum