Lidl Sverige

Lidl huvudpartner till Näringslivets Mäktigaste Kvinna

Dela
Idag annonseras vem som tilldelas utmärkelsen Näringslivets Mäktigaste Kvinna. Syftet med utmärkelsen är att synliggöra kvinnor i ledande position inom svenskt näringsliv och lyfta dem som förebilder. Lidl Sverige stöttar initiativet och är officiell huvudpartner.

Utmärkelsen Näringslivets Mäktigaste Kvinna har delats ut ända sedan 1999 med syftet att synliggöra kvinnor i ledande position i svenskt näringsliv. Initialt delades priset ut av tidningen Veckans Affärer och år 2020 tog Dagens industri över stafettpinnen. DI-redaktionen tar årligen ut de 125 mäktigaste kvinnorna i Sverige. 125-listan släpps idag den 8 mars.

- Jämställdhet och mångfald är otroligt viktiga frågor, inte minst när man som vi möter tusentals kunder i olika åldrar, av olika kön och med olika bakgrund, varje dag. För oss på Lidl Sverige känns det därför självklart att stötta Näringslivets Mäktigaste Kvinna. Genom att uppmärksamma mäktiga kvinnor inom svenskt näringsliv, lyfts frågan om jämställdhet och ges det fokus den förtjänar. Det tror vi spelar stor roll inte bara för samhället, utan också för affären, säger Helena Erlingsjö, HR-direktör på Lidl Sverige.

- Vi vill synliggöra och lyfta kvinnliga förebilder för att vara en pådrivande kraft i det arbete som behövs för att skapa ett jämställt och inkluderande näringsliv. Lidls Sveriges stöd är oerhört värdefullt i det arbetet. Som stor arbetsgivare med många unga medarbetare är de en utmärkt partner i detta viktiga projekt, säger Felicia Fazzi, affärsutvecklingsansvarig Di Jämställt näringsliv på Di-gruppen.

När utmärkelsen Årets Mäktigaste Kvinna, tillsammans med andra kategorier som till exempel Årets toppchef, delas ut i juni senare i år är Lidl en av prisutdelarna.

Nyckelord

Kontakter

Vid övriga frågor (kundtjänst)

http://www.lidl.se

Tel:020-190 80 70

Bilder

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 204 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidl agerar för att dämpa inflationen – sänker och fryser priset på över hundra varor22.3.2023 16:45:00 CET | Pressmeddelande

Det senaste året har priserna på livsmedel rusat i höjden. Inflationstakten för livsmedel var enligt SCB 22 procent i februari, något som direkt slår mot de svenska hushållen. För att stötta svenska hushåll i dessa tuffa tider, inför Lidl Sverige nu ett lägre fast pris på över hundra varor. Med start måndagen den 27 mars sänks och låses därför priset på ett stort antal varor, listan över produkter kommer att utökas under de närmaste veckorna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum