Lidl Sverige

Lidl i samarbete med Årets Svensk

Dela

Den 22:a januari utsågs Jens Ganman till Årets svensk. Galan arrangerades för fjortonde året i rad av nyhetsmagasinet Fokus på Fotografiska i Stockholm, i samarbete med Lidl, Postnord och Swedbank. Lidl är stolt huvudpartner och sponsrar miljökategorin. Marknads- och Kommunikationsdirektör Bella Goldman presenterade priset till Årets Miljösvensk, docent och skogsforskare Ola Engelmark.

Bella Goldman presenterade Årets Miljösvensk - Ola Engelmark
Bella Goldman presenterade Årets Miljösvensk - Ola Engelmark

Utmärkelsen Årets svensk ska tilldelas en person som under året stuckit ut på ett sätt som förändrat Sverige till det bättre och visat prov på självständighet och originalitet i ett land som på gott och ont gillar det samstämmiga och välanpassade. Vid sidan av huvudvinnaren och Årets svensk Jens Ganman, presenterades pristagare i underkategorier som spänner från kultur till samhällsbyggande och medicin. Lidl sponsrar i år galan och miljökategorin Årets Miljösvensk.

– Årets Svensk delas ut till någon som bidragit till att göra Sverige bättre. Få initiativ har känts mer självklara att stå bakom. Hållbarhet är en avgörande faktor för vår fortsatta tillväxt i Sverige och därför är Årets Miljösvensk en självklar kategori för Lidl att vara med att lyfta, säger Bella Goldman, Marknads- och Kommunikationsdirektör.

Motivering Årets miljösvensk - docenten och skogsforskaren Ola Engelmark:
Årets miljösvensk har ingen brist på arbetsmaterial: mer än hälften av Sveriges yta består av skog. Men hur ska man ta hand om den? Årets miljösvensk värnar inte bara den biologiska mångfalden i skogen, utan även mångfalden i sätten att sköta den. Han forskar gärna tvärvetenskapligt och sporrar oss att se nya möjligheter för en naturresurs som länge behandlats fantasilöst. Det finns en skog av möjligheter, om vi bara vågar tänka nytt och inte stirra oss blinda på träden.

Årets jury:
Nina Solomin – journalist, författare.
Magnus Ranstorp – docent statsvetenskap, forskningsledare CATS.
David Eberhard – överläkare psykiatri, Danderyds sjukhus.
Johan Hakelius – journalist, författare, politisk chefredaktör på Fokus, juryns ordförande.
Joel Halldorf – docent i teologi, Uppsala universitet.
Katarina Barrling – docent statsvetenskap, Uppsala universitet.
Bella Goldman – marknads- och kommunikationsdirektör Lidl Sverige.
Eva Trouin – privatmarknadschef Swedbank.
Birgitta Stymne Göransson – Styrelseledamot med inriktning lifescience, innovation och tech.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bella Goldman presenterade Årets Miljösvensk - Ola Engelmark
Bella Goldman presenterade Årets Miljösvensk - Ola Engelmark
Ladda ned bild
Marknads- och Kommunikationsdirektör Bella Goldman
Marknads- och Kommunikationsdirektör Bella Goldman
Ladda ned bild
Årets Svenskar 2019
Årets Svenskar 2019
Ladda ned bild
Ekologiskt och svenskt i goodiebagen
Ekologiskt och svenskt i goodiebagen
Ladda ned bild

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 194 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar drygt 4200 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Solna och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidl och Nordic Choice Hotels i branschöverskridande rekryteringssamarbete - ska säkra tillgången på livsmedel och jobb23.3.2020 07:30:00 CETPressmeddelande

Lidl Sverige startar ett unikt branschöverskridande samarbete med Nordic Choice Hotels och rekryterar medarbetare som blivit varslade på grund av krisen i besöksnäringen. Syftet är att tillfälligt stärka upp den befintliga personalstyrkan för att kunna säkerställa att butiker kan hållas öppna och att varuförsörjningen fungerar som den ska.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum