Lidl Sverige

Lidl kommer till Knivsta

Dela

Lidl Sverige växer i snabb takt och hade 2017 bäst omsättningsutveckling i dagligvarubranschen. Under fjolåret tecknades 24 avtal för nya butikslägen och under 2018 öppnar tio nya butiker. Nu är det klart att Lidl kommer till Knivsta.

Exteriör Lidl-butik
Exteriör Lidl-butik

Lidl växer så det knakar och hade under 2017 en tillväxt på 11,2 procent vilket är betydligt mer än branschen i övrigt. Lidl har nu tecknat ett nytt avtal med Knivsta kommun om att förvärva en del av en fastighet i direkt anslutning till Gredelbyleden vid Alsike-rondellen.

Lidl och Knivsta kommun hade tidigare ett markanvisningsavtal som löpte ut men nu har ett nytt avtal signerats. 

– Vi är väldigt glada att det efter så många års arbete är klart för en Lidl-butik i Knivsta, säger Jonas Strömvall, Fastighetschef Lidl Sverige. Tillsammans med Knivsta kommun ska vi ta fram en ny detaljplan för fastigheten och sedan börja bygga vår efterlängtade, moderna och hållbara butik.

Den nya butiken planeras få en försäljningsyta på cirka 1300 kvadratmeter och beräknas öppna tidigast i slutet av 2020. Butiken kommer att byggas utifrån Lidls senaste butikskoncept där ljusa luftiga lokaler och miljötänk står i fokus, något som även präglar sortimentet som innefattar en hög andel miljömärkta och etiskt märkta varor.

Lidl öppnade den 18:e oktober butik nummer 177 i Sverige, på Östermalmstorg i Stockholm, och målsättningen på sikt är att ha 300 butiker över hela landet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Exteriör Lidl-butik
Exteriör Lidl-butik
Ladda ned bild
Jonas Strömvall, Fastighetschef Lidl Sverige
Jonas Strömvall, Fastighetschef Lidl Sverige
Ladda ned bild

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med över 178 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar drygt 4000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Solna och vi har två centrallager, ett i Halmstad och ett i Rosersberg. Under 2019 öppnar vi ett tredje centrallager i Örebro. Lidl har tre fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Mat och hälsa flyttar ihop i Sigtuna Stadsängar20.3.2019 12:13:47 CETPressmeddelande

Sportprofilerna Wikegård och Eriksson blir goda grannar med Lidl i Sveriges mest hållbara stadsdel, Sigtuna Stadsängar. Förutom de högt ställda hållbarhetskraven, har Lidl tagit fasta på den omfattande medborgardialogen och invånarnas önskemål i utformningen av handelsplatsen. Nu kan Lidl stolt presentera den första hyresgästen, WE Träning & Hälsa, som därmed öppnar sin tredje tränings- och hälsoanläggning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum