Lidl Sverige

Lidl lanserar ekologiskt barnmatssortiment

Dela

Hittills i år har Lidl släppt 16 nya ekologiska barnmatsprodukter av olika kända varumärken. Nu lanserar åtta nya smaker av det egna varumärket Lupilu. Bland smakerna finns bland annat klassiska favoriter som spaghetti bolognese och ris med kött och grönsaker, men även gröna alternativ som makaroner med krämiga grönsaker.

Lupilu Ekologisk Barnmat
Lupilu Ekologisk Barnmat

- För oss är det viktigt att bidra till en hållbar och ansvarsfull livsmedelsproduktion. Därför är vi stolta över att nu kunna erbjuda ett ännu bredare sortiment av våra egna ekologiska och miljömärkta produkter utan tillsatser även till de minsta i familjen, säger Timo Hansio, Tf Inköpsdirektör Lidl Sverige.

Förutom smaknyheterna har Lidl släppt hela 16 ekologiska barnmatsprodukter under året. I dagsläget består Lidls fasta livsmedelssortiment av nära nio procent ekologiska produkter och inom frukt och grönt är andelen ekologiska produkter hela 17 procent.

Samtliga rätter är ekologiska och ligger på lägre än eller samma saltmängd som branschen. Rätterna är märkta med EU-lövet, EU:s märkning för ekologiskt jordbruk. Det innebär att minst 95 procent av innehållet har producerats ekologiskt. Symbolen får bara användas till livsmedel när producenten uppfyller alla EU-lagstiftningar, inklusive deltagande i ett certifieringsystem som innebär regelbundna kontroller och årliga inspektioner.

Nyheter Lupilu Eko Barnmat
• Pasta med Morötter, Tomat & Fläskkött 250g 12m+
• Grönsaker med Spaghetti & Kalkon 250g 12m+
• Ris med Nötkött och Grönsaker 250 12m+
• Makaroner med krämiga Grönsaker 250g 12m+
• Krämiga Grönsaker med Ris och Kalkon 220g 8m+
• Spaghetti Bolognese 220g 8m+
• Potatis med Grönsaker & Kalkon 220g 8m+
• Pasta med Grönsaker & Fläskkött 220g 8m+

Kontakter

Bilder

Lupilu Ekologisk Barnmat
Lupilu Ekologisk Barnmat
Ladda ned bild

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 184 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar drygt 4000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Solna och vi har två centrallager, ett i Halmstad och ett i Rosersberg. Under 2019 öppnar vi ett tredje centrallager i Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum