Lidl Sverige

Lidl och GLOBALG.A.P i samarbete: - Skapar första certifieringsstandarden för biologisk mångfald

Dela

Nu introducerar certifieringsorganet GLOBALG.A.P en ny standard som ger möjlighet för hela livsmedelssektorn att ställa krav på goda jordbruksmetoder. Denna nya standard gör det äntligen möjligt för hela branschen att systematiskt och i stor skala arbeta för bevarandet av biologisk mångfald. Lidl blir inom den europeiska livsmedelssektorn den första som arbetar med standarden och kommer i ett första steg att tillämpa standarden hos mer än 250 producenter från olika europeiska länder. I nästa steg siktar Lidl på att rulla ut det till alla europeiska frukt- och grönsaksproducenter.

Lidl, certifieringsorganet GLOBALG.A.P och andra partners har nu slutfört utvecklingen av en industriomfattande standard för skydd av biologisk mångfald i konventionell frukt- och grönsaksproduktion i Europa. Den nya certifieringsstandarden fungerar som en tilläggsmodul till den redan etablerade GLOBALG.A.P standarden och modulen kommer kunna säkerställa goda jordbruksmetoder. Projektet är initierat och finansierat av Lidl men tilläggsmodulen har utvecklats för alla marknadsaktörer.

- Tack vare denna nya standard kan vi driva på en branschomfattande förändring för att främja en av vår tids mest angelägna utmaningar, bevarandet av biologisk mångfald. Införandet av denna första standard för biologisk mångfald i konventionell europeisk frukt- och grönsaksproduktion möjliggör nämligen för hela livsmedelssektorn att fastställa minimikrav för biologisk mångfald, Caroline Kjerstadius, hållbarhetschef Lidl Sverige.

Tilläggsmodulen har övergripande 11 kontrollpunkter som syftar till attidentifiera och implementera odlings- och platsspecifika åtgärder för biologisk mångfald samt tekniskakrav förpesticid,vattenochjordförvaltning. Den nya standarden kräver även en handlingsplan som säkerställer att minst 3 procent av ytan görs tillgänglig för biologisk mångfald, tex genom att tillämpas blomremsor utangödsling.

Läs mer om projektet här: https://globalgap.org/biodiversity

Kontakter

Bilder

Om

Om Lidl:  

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och har sedan dess utmanat marknaden. Idag har Lidl Sverige vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 203 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar över 5000 personer på Lidl Sverige. Huvudkontoret ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och Lidl har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro samt fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö. 

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Välj Fairtrade-rosor från Lidl – för en rättvis rosens dag30.6.2022 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Under åren har Lidl Sverige engagerat sig i flera initiativ för att uppmana till en hållbar konsumtion. På lördag den 2 juli är det Rosens dag och Lidl Sverige gör det enklare för konsumenterna att göra ett hållbart val. Hos Lidl Sverige är alla rosor Fairtrade-certifierade och Lidl Sverige är även den livsmedelskedja som har flest antal Fairtrade-certifierade produkter i sortimentet - i hela branschen.

Lidl Sverige fortsätter pilotprojektet med Too Good To Go28.6.2022 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Lidl Sverige fortsätter att växla upp sitt hållbarhetsarbete genom en rad insatser. Ett av målen är att halvera matsvinnet och spara resurser till 2025 - därför genomför Lidl Sverige sedan december 2021 ett pilotprojekt med Too Good To Go. Sedan initiativet lanserades har över 18 800 frukt- och grönsakskassar motsvarande 80 ton mat räddats. Nu utökas pilotprojektet och inkluderar även bröd- och fikakassar i 25 av Lidls butiker i Stockholmsområdet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum