Lidl Sverige

Lidl öppnar i Solna Centrum

Dela

Lidl växer med en hög expansionstakt och hade 2017 bäst omsättningsutveckling i dagligvarubranschen. Under fjolåret tecknades 24 avtal för nya butikslägen i hela landet. Nu är det klart att Lidl öppnar butik i Solna Centrum med beräknad öppning under första kvartalet 2019.

Solna Centrum Foto: Unibail Rodamco
Solna Centrum Foto: Unibail Rodamco

– Vi är väldigt glada över att det nu är klart med ny butik i Solna Centrum. Solna och Stockholm är ur strategisk synpunkt mycket viktigt för oss och vi tror att vi på lång sikt kan dubbla dagens 40 butiker i regionen till över 80 butiker. säger Thomas Brattlöw, fastighetsdirektör Lidl Sverige.

Lidls ambition är att finnas där människor finns eller dit det är lätt att ta sig, antingen bostadsnära eller vid knytpunkter för lokaltrafik. Lidl har redan idag en uppskattad butik vid Ankdammsrondellen i Solna och hoppas genom den nya butiken mitt i Solna Centrum kunna locka ännu fler Solnabor. Solna Centrum är ett populärt och välbesökt lokalcentrum med ett brett utbud och flertalet större kedjor etablerade.

– Lidl är ett utmärkt butikskomplement till den befintliga dagligvaruhandeln hos oss i Solna. Vi vet att våra besökare ofta genomför sina matinköp i Solna och det är därför extra roligt att kunna erbjuda ett utökat erbjudande, säger Veronica Sjövik Sten, Shopping Center Manager, Solna Centrum.

Centrumet kommer på sikt att utvecklas ytterligare genom både nya bostäder och handelsutveckling. Butiken kommer att ligga bra till i Solna Centrum på garageplanet och nås dels från gallerians mittpunkt med rulltrappa, dels från parkeringsgaraget med infart från både Solnavägen och Huvudstagatan.

Kontakter

Bilder

Solna Centrum Foto: Unibail Rodamco
Solna Centrum Foto: Unibail Rodamco
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med över 170 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar drygt 3 600 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Solna och vi har två centrallager, ett i Halmstad och ett i Rosersberg. Under 2019 etablerar vi även ett tredje centrallager i Örebro. Lidl har tre fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidl först ut med endast KRAV-märkt råvara i charksortiment20.6.2018 13:57Pressmeddelande

Som första dagligvarukedja i Sverige presenterar Lidl nu en ny charkserie som enbart innehåller KRAV-märkt råvara. Etiketten ”KRAV-märkt råvara” visar att charkprodukterna är tillverkade av köttråvara från svenska grisar som fått beta, böka i jord och bada gyttjebad på sommaren. Den nya serien, Enebacken EKO, finns i butik från den 21 juni och består av färska köttbullar, wienerkorv, falukorv, kabanoss, chorizo och rökt skinka.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum