Lidl Sverige

Lidl öppnar i Solna Centrum

Dela

Lidl växer med en hög expansionstakt och hade 2017 bäst omsättningsutveckling i dagligvarubranschen. Under fjolåret tecknades 24 avtal för nya butikslägen i hela landet. Nu är det klart att Lidl öppnar butik i Solna Centrum med beräknad öppning under första kvartalet 2019.

Solna Centrum Foto: Unibail Rodamco
Solna Centrum Foto: Unibail Rodamco

– Vi är väldigt glada över att det nu är klart med ny butik i Solna Centrum. Solna och Stockholm är ur strategisk synpunkt mycket viktigt för oss och vi tror att vi på lång sikt kan dubbla dagens 40 butiker i regionen till över 80 butiker. säger Thomas Brattlöw, fastighetsdirektör Lidl Sverige.

Lidls ambition är att finnas där människor finns eller dit det är lätt att ta sig, antingen bostadsnära eller vid knytpunkter för lokaltrafik. Lidl har redan idag en uppskattad butik vid Ankdammsrondellen i Solna och hoppas genom den nya butiken mitt i Solna Centrum kunna locka ännu fler Solnabor. Solna Centrum är ett populärt och välbesökt lokalcentrum med ett brett utbud och flertalet större kedjor etablerade.

– Lidl är ett utmärkt butikskomplement till den befintliga dagligvaruhandeln hos oss i Solna. Vi vet att våra besökare ofta genomför sina matinköp i Solna och det är därför extra roligt att kunna erbjuda ett utökat erbjudande, säger Veronica Sjövik Sten, Shopping Center Manager, Solna Centrum.

Centrumet kommer på sikt att utvecklas ytterligare genom både nya bostäder och handelsutveckling. Butiken kommer att ligga bra till i Solna Centrum på garageplanet och nås dels från gallerians mittpunkt med rulltrappa, dels från parkeringsgaraget med infart från både Solnavägen och Huvudstagatan.

Kontakter

Bilder

Solna Centrum Foto: Unibail Rodamco
Solna Centrum Foto: Unibail Rodamco
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 184 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar drygt 4000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Solna och vi har två centrallager, ett i Halmstad och ett i Rosersberg. Under 2019 öppnar vi ett tredje centrallager i Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidls butiksöppningsvåg rullar vidare i Malmö, Solna, Strängnäs, Vårby, Helsingborg, Kungsbacka, Huskvarna och Kista.4.4.2019 07:30:00 CESTPressmeddelande

Lidl expanderar i hög takt med målet att ha 200 butiker år 2020. Samtidigt som Lidl söker fler lägen över hela landet, öppnar nya butiker på löpande band. I februari öppnade butiken i Caroli i Malmö, den 21 mars i Solna Centrum och den 28:e mars i Vårby och Strängnäs. Under våren öppnar även butiker i Helsingborg, Kungsbacka, Huskvarna och Kista.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum