Lidl Sverige

Lidl prisades med Spinn-silver för varumärkesbyggande

Dela

Lidl Sverige tog hem en silver-placering i kategorin Årets Varumärkesbyggare på PR-galan Spinn, tillsammans med PR-byrån JMW Golin. Spinn belönar de företag och varumärken som utmärkt sig för årets bästa PR. Dessutom fick Lidls Marknads- och Kommunikationsdirektör, Bella Goldman, en hedervärd nominering i kategorin Årets Kund.

Bella Goldman, Marknads/ och Kommunikationsdirektör Lidl Sverige
Bella Goldman, Marknads/ och Kommunikationsdirektör Lidl Sverige

- Att vi tar hem silvret är ännu ett kvitto på att vi är på rätt väg och att vår kommunikation når ut. Vi fortsätter utmana våra högpriskonkurrenter och kommunicera vår affärsidé, högsta kvalitet till bästa pris. Att vi arbetar fokuserat och integrerat med alla discipliner inom kommunikation och marknad bidrar till att fler och fler upptäcker fördelarna med att handla på Lidl och upptäcka att vi trots våra låga priser aldrig tummar på kvaliteten, säger Bella Goldman.

Nominering Årets Varumärkesbyggare
Tyskland. Lågpris. Konstiga butiker. Och så namnet… ”Lidl”. Att vara den fula ankungen är inte lätt, och det var vad Lidl i Sverige var för några år sen. Bland kunderna fanns det de som skämdes för att handa där. Idag är bilden en helt annan. Genom konsekvent hållbarhetskommunikation och genom att normalisera det udda har Lidl växt långt över branschsnittet. Varumärket är ett av de varumärken vars anseende utvecklas mest positivt enligt YouGovs tracking. Och när Sustainable Brand Index 2019 offentliggjordes, hade Lidl raketklättrat 42 platser – det bästa i dagligvarubranschen. Att vara en ”Lidler” är det idag många som är stolta över.

Bakom kampanjen ”Allt annat är olidligt” står Lidl och företagets byråfamilj; reklambyrån Volt, mediebyrån Starcom, contentbyrån Make Your Mark och PR-byrån JMW Golin som tillsammans under Lidls ledning säkerställt en integrerad kampanj.

Kontakter

Bilder

Bella Goldman, Marknads/ och Kommunikationsdirektör Lidl Sverige
Bella Goldman, Marknads/ och Kommunikationsdirektör Lidl Sverige
Ladda ned bild

Länkar

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 195 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar drygt 4200 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Solna och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidl minskar på plasten – satsar mot 100 procent återvunnen plastråvara26.6.2020 14:31:03 CESTPressmeddelande

Lidl fortsätter öka takten för att reducera plastanvändandet och minskar nu plasten i omkring 20 förpackningar. Utöver minskad andel plast är målet att alla plastförpackningar ska vara materialåtervinningsbara år 2022 och att 100 procent av alla förpackningar ska vara producerade i förnybar eller återvunnen plastråvara senast 2030. Dessutom ska den totala plastanvändningen minskas med 20 procent.

Lidl tar hållbart byggande till nästa nivå - Världens första NollCO2-butik har öppnat25.6.2020 10:54:00 CESTPressmeddelande

Idag, den 25 juni, öppnade Lidl dörrarna till sin senaste butik som också är den allra första på Gotland. Dessutom är den nya Lidl-butiken världens första handelsbyggnad som ska vara klimatneutral under hela sin livslängd, från planeringsbordet och materialtillverkning till en framtida demontering. Butiken är byggd i trä och har fått de tuffa miljöcertifieringarna NollCO2 enligt Sweden Green Building Council (SGBC) och BREEAM-SE Excellent.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum